Terug naar Apple bevestigt: iOS-broncode is gelekt – maar je hoeft je geen zorgen te maken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple bevestigt: iOS-broncode is gelekt – maar je hoeft je geen zorgen te maken

Door Laura Grootaarts9 februari 2018 09:442 min. leestijd0

Apple heeft bevestigd dat de iOS-broncode die eerder deze week is uitgelekt, authentiek is. Het gaat om een al wat oudere versie van iOS. Volgens Apple is dit niets om je zorgen om te maken en heeft dit geen invloed op de veiligheid van je iPhone of iPad.

iOS 9

Broncode iOS 9.3 gelekt

Het gaat om een gedeelte van de broncode van iOS 9.3, die stond tijdelijk op GitHub. Het betreft de code van het zogenaamde iBoot-component. iBoot heeft een belangrijke functie bij het opstarten van iOS: het controleert of de processen betrouwbaar zijn en ook echt via Apple verlopen. Hoe belangrijk dit is, blijkt uit Apple’s bounty-programma: vind je een kritieke fout in iBoot dan kun je daarmee tot 200.000 dollar verdienen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens beveilingsesxperts stond hiermee de deur van hackers wagenwijd open: zij kunnen de code uitpluizen en zoeken naar kwetsbaarheden in het opstartproces. Apple heeft inmiddels gereageerd en bagatelliseert de impact van het lek.

Meerdere manieren van beveiliging

Apple heeft bevestigd dat het om de broncode van iOS 9 gaat, inmiddels drie jaar oud. Slechts 7 procent van de iOS-devices werkt nog met deze of een nog oudere versie van het besturingssysteem.

Bovendien zegt Apple dat het in principe geen probleem is dat de code nu openbaar is. De veiligheid van de producten is niet afhankelijk van het al dan niet geheim zijn van de broncode. Er zitten diverse beveiligingslagen in de hardware en de software van Apple-producten. Toch benadrukt Apple nogmaals hoe belangrijk het is om je iPhone of iPad altijd up-to-date te houden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar