Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 9.3 laat zien of je baas meekijkt op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Zakelijke iPhone


Lees verder na de advertentie

Heb je een iPhone van de zaak? Dan kun je als je straks updatet naar iOS 9.3 zien dat je baas meekijkt met wat je allemaal uitspookt op je toestel. Een gebruiker van Reddit ontdekte dit nadat hij de nieuwste bèta-versie van iOS 9.3 had geïnstalleerd.

Zakelijke iPhone

Kijkt u even mee?

Op het beginscherm verschijnt permanent een melding die je er fijntjes aan herinnert: ‘This iPhone is managed by your organization’. Ook in de app instellingen, onder het kopje Algemeen, vind je voortaan een melding van dezelfde aard: ‘This iPhone is supervised. [De naam van je werkgever] can monitor your internet traffic and locate this device.’

Als je baas dan toch meekijkt met wat je doet op je telefoon, dan kun je dat maar beter weten ook. Apple wil altijd open en transparant zijn als het gaat om privacy – recent was er nog een akkefietje met de FBI – en deze melding past daar prima bij, als gebruiker weet je dan tenminste waar je aan toe bent.

Mobile Device Management


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Mobile Device Management is op zich niks nieuws. Hiermee kan je werkgever je telefoon beheren en instellen, en eventueel ook je gangen op internet volgen. Momenteel zie je nog niet of de functie actief is maar dat gaat dus anders worden.

Met iOS 9.3 heeft je werkgever sowieso meer invloed op je iPhone. Zo is het waarschijnlijk mogelijk om te bepalen welke apps zichtbaar zijn en op welke plek ze staan. Ook kan een beheerder bepalen hoe je beginscherm eruitziet. Bijvoorbeeld door er instructies op te plaatsen voor als iemand een zoekgeraakt toestel gevonden heeft. Of door er een bedrijfslogo op te plaatsen, zodat je in de trein, in een restaurant of waar je dan ook bent een wandelend visitekaartje bent voor jouw organisatie.

iOS 9.3 verschijnt binnenkort

iOS 9.3 verschijnt deze maand nog, dat kan haast niet anders. De nieuwe versie van iOS bevat een paar handige nieuwe functies zoals Night Shift, beter beveiligde notities en een setje nieuwe 3D Touch-functies. We verwachten dat het startsein gegeven wordt tijdens een keynote van Apple op 21 maart. Dan gaan we waarschijnlijk ook kennismaken met de nieuwe iPhone SE en een kleinere iPad Pro.