Terug naar iOS 16.5 bèta 4: wat is er nieuw voor je iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.5 bèta 4: wat is er nieuw voor je iPhone?

Door Annemiek Lourensen3 mei 2023 10:073 min. leestijd0

iOS 16.5 wordt de volgende software-update voor de iPhone – en vannacht heeft Apple al de vierde testversie uitgebracht. Wat is er nieuw in iOS 16.5 bèta 4 en wanneer is de release? Dit moet je weten.

iOS 16 bèta

iOS 16.5 bèta 4

Exact een week na de release van de vorige bèta heeft Apple nu al iOS 16.5 bèta 4 uitgebracht. Deze testversie was aanvankelijk alleen beschikbaar voor software-ontwikkelaars, maar inmiddels kan iedereen met een developer-account hem installeren. De rest van de wereld zal moeten wachten op de officiële release.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Hoewel de bèta nieuw is, bevat hij geen nieuwe functies meer. Verbaast ons niets, want de voorgaande bèta’s van iOS 16.5 waren ook niet zo spannend. Je iPhone krijgt er namelijk slechts één nieuw trucje bij: je kunt straks een schermopname maken via Siri, iets wat nu alleen kan via het Bedieningspaneel. Verder krijgt Apple News een speciaal tabblad voor sportgerelateerd nieuws, maar deze app is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland.

Bèta installeren

Een bèta is dus een testversie van een aankomende software-update. Meestal zitten ze nog vol systeemfouten en andere problemen, dus door middel van feedback hoopt Apple ze op te sporen. Zo kunnen ze de software helemaal perfectioneren voor de officiële release.

Gezien bèta’s zo instabiel zijn, is het niet verstandig om er zomaar een te installeren. Onze regel is: zet een bèta alleen op een oude iPhone die je nog ergens hebt liggen, niet op het toestel dat je dagelijks gebruikt. Heb je er een en wil je een bèta proberen? Dan dien je je eerst aan te melden bij het Apple Beta Software Program.

Release

Nu alweer de vierde bèta van iOS 16.5 uit is, zal de release niet lang meer op zich laten wachten. Zo verwachten we de update deze maand, oftewel mei, nog te zien. Je kunt hem dan installeren via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

Overigens is iOS 16.5 niet de enige iOS-update die eraan komt. Volgende maand – op maandag 5 juni – zal Apple namelijk ook iOS 17 aankondigen. Dit wordt het grote nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, dus je toestel krijgt er dan juist extra veel functies bij. Wat je zoal kunt verwachten? Ontdek alles wat we al weten van iOS 17.

En wil je ook op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar