Terug naar iOS 16.5.1 (c): waarom je deze iPhone-update nú moet installeren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.5.1 (c): waarom je deze iPhone-update nú moet installeren

Door Annemiek Lourensen13 juli 2023 09:342 min. leestijd1

Apple heeft vannacht een belangrijke nieuwe update voor de iPhone uitgebracht: iOS 16.5.1 (c). Ook voor de iPad en Mac staan er nieuwe updates voor je klaar. Die kun je maar beter zo snel mogelijk installeren.

iOS 16.5.1 (c)

iOS 16.5.1 (c)

Vorig jaar – tijdens de WWDC 2022 – kondigde Apple aan voortaan ‘Snelle beveiligingsmaatregelen’ in te zetten. Dit zijn speciale updates voor je apparaten: als Apple ergens in hun software een beveiligingsprobleem ontdekt, kan het bedrijf zo snel mogelijk een update uitbrengen die je daartegen beschermt. Zo kan Apple veel sneller ingrijpen en is het niet nodig om een veel grotere update te installeren als je dit niet wilt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iOS 16.5.1 (c) is zo’n Snelle beveiligingsmaatregel. Ook de iPad en Mac hebben er een gekregen: iPadOS 16.5.1 (c) en macOS Ventura 13.4.1 (c). Apple beveelt deze updates aan voor alle gebruikers. Ze verhelpen namelijk een zwaktepunt in WebKit waar volgens de techgigant actief misbruik van werd gemaakt, al is het vooralsnog onduidelijk wat dit precies inhoudt. Het is in ieder geval verstandig om de updates zo snel mogelijk te installeren.

Zo kun je updaten

iOS 16.5.1 (c) installeren werkt op dezelfde manier als het installeren van een reguliere update. Dat wil zeggen: open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Wacht even tot de update verschijnt en tik vervolgens op ‘Download en installeer’. Nu is het een kwestie van wachten.

Foutje?

De Snelle beveiligingsmaatregelen voor iOS, iPadOS en macOS werden eigenlijk eerder deze week al uitgebracht, maar Apple had ze vrijwel direct weer uit de lucht gehaald. Wat bleek: de benamingen van de updates botsten met Safari. Gebruikers die de update hadden geïnstalleerd en vervolgens deze browser gebruikten, kregen op websites als Facebook, Instagram en WhatsApp namelijk een melding dat Safari deze websites niet ondersteunde. Dit probleem is verholpen met de updates die nu uit zijn.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over nieuwe updates? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ilse
Lezer
Ilse

Nadat deze update vannacht is geïnstalleerd, heb ik in apps (oa insta, Facebook en Spotify) geen geluid meer. En op YouTube spelen de video’s niet meer af. Heb je enig idee hoe dat kan en hoe het opgelost kan worden?