Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.5.1 (c): waarom je deze iPhone-update nú moet installeren

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iOS 16.5.1 (c)


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vannacht een belangrijke nieuwe update voor de iPhone uitgebracht: iOS 16.5.1 (c). Ook voor de iPad en Mac staan er nieuwe updates voor je klaar. Die kun je maar beter zo snel mogelijk installeren.

iOS 16.5.1 (c)

Vorig jaar – tijdens de WWDC 2022 – kondigde Apple aan voortaan ‘Snelle beveiligingsmaatregelen’ in te zetten. Dit zijn speciale updates voor je apparaten: als Apple ergens in hun software een beveiligingsprobleem ontdekt, kan het bedrijf zo snel mogelijk een update uitbrengen die je daartegen beschermt. Zo kan Apple veel sneller ingrijpen en is het niet nodig om een veel grotere update te installeren als je dit niet wilt.

iOS 16.5.1 (c) is zo’n Snelle beveiligingsmaatregel. Ook de iPad en Mac hebben er een gekregen: iPadOS 16.5.1 (c) en macOS Ventura 13.4.1 (c). Apple beveelt deze updates aan voor alle gebruikers. Ze verhelpen namelijk een zwaktepunt in WebKit waar volgens de techgigant actief misbruik van werd gemaakt, al is het vooralsnog onduidelijk wat dit precies inhoudt. Het is in ieder geval verstandig om de updates zo snel mogelijk te installeren.

Zo kun je updaten


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 16.5.1 (c) installeren werkt op dezelfde manier als het installeren van een reguliere update. Dat wil zeggen: open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Wacht even tot de update verschijnt en tik vervolgens op ‘Download en installeer’. Nu is het een kwestie van wachten.

Foutje?

De Snelle beveiligingsmaatregelen voor iOS, iPadOS en macOS werden eigenlijk eerder deze week al uitgebracht, maar Apple had ze vrijwel direct weer uit de lucht gehaald. Wat bleek: de benamingen van de updates botsten met Safari. Gebruikers die de update hadden geïnstalleerd en vervolgens deze browser gebruikten, kregen op websites als Facebook, Instagram en WhatsApp namelijk een melding dat Safari deze websites niet ondersteunde. Dit probleem is verholpen met de updates die nu uit zijn.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over nieuwe updates? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!