Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 10 waarschuwt als Lightning-poort vochtig wordt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Lightningpoort detecteert vocht in iOS 10


Lees verder na de advertentie

iOS 10 waarschuwt je als je een vochtige Lightning-adapter in je iPhone steekt. Je kunt de kabel dan nog snel uit het toestel trekken en zo redden wat er te redden valt. De nieuwe functie is ontdekt in de derde bèta-versie van iOS 10.

Lightningpoort voelt nattigheid

Als er vocht in de Lighning-aansluiting belandt, krijgt je voortaan een waarschuwing op je scherm. Deze geeft aan dat je de kabel uit je iPhone moet trekken en hem moet laten drogen.

Lightningpoort detecteert vocht in iOS 10

Je kunt ook voor de optie ‘Negeren’ kiezen en de kabel in het toestel laten zitten. Maar dan krijg je er wel direct een waarschuwing achteraan.


kooptip

Lightningpoort detecteert vocht in iOS 10

Geef je opnieuw aan dat je de melding echt wilt negeren? Dan verschijnt er vervolgens wéér een melding, nu iets strenger: ‘Weet je het zeker? Negeer je dit bericht, dan kan je iPhone onherstelbaar beschadigd raken.’

Alleen op de nieuwere iPhones

De waarschuwing lijkt alleen te verschijnen op de nieuwere iPhone: de iPhone 6s, de iPhone 6s Plus en de iPhone SE. Hoe het precies werkt weten we nog niet. Zitten er sensoren in de Lightning-poort? Of worden er afwijkingen gezien bij de doorgifte van elektriciteit? Apple vertelt ons er waarschijnlijk alles over tijdens de keynote in september.

Er wordt al langer gezegd dat Apple bezig is om de waterbestendigheid van de iPhone te verbeteren. Deze melding heeft hier wellicht mee te maken.