Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Internet vergelijken: waar doe je dat en waar moet je op letten?

Auteur: iCreate
0 reacties
internet vergelijken

Of je nu je favoriete serie streamt, werkt vanuit huis, of de nieuwste iOS-updates downloadt: snel internet is de ruggengraat van je digitale leven. In dit artikel leggen we uit welke internetsnelheid bij je past en hoe je de beste deal kunt vinden.

Lees verder na de advertentie

Waarom internet vergelijken?

Het aantal internetproviders is groot. Namen als Ziggo, KPN en Odido klinken je vast bekend, maar er zijn ook kleinere aanbieders zoals Online.nl, Budget Alles-in-1, Youfone en meer. Het is niet nodig om al die providers één voor één af te gaan, want er zijn websites voor internet vergelijken.

Hierbij zie je per internetsnelheid bij welke provider je het voordeligst uit bent. Overigens raden we het aan om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de aansluitkosten, wat je na je eerste jaar betaalt en (als je er ook televisie bij wilt) welke zenders beschikbaar zijn.

Welke snelheid moet ik kiezen?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Begin met het bepalen van de snelheid die je nodig hebt. Ben je een casual gebruiker die alleen woont en vooral e-mails checkt, surft op het web, social media en af en toe een video (in lage resolutie) bekijkt? Dan is een snelheid van 50 Mb/s voldoende.

Voor gezinnen wordt een snelheid van 100 Mbit of meer aanbevolen. Je kunt dan met meerdere apparaten zonder problemen internetten en een video streamen. Ben je een power user die grote bestanden downloadt en online games speelt? Er zijn snelheden van 500 tot 1000 Mbit (1Gbit) voor de zware gebruiker.

Waar moet je nog meer op letten?

Bij het vergelijken van internet zijn er meer zaken om op te letten, waaronder de klantenservice, prijs en eventuele extra’s.

  • Klantenservice. Een goede klantenservice is belangrijk. Zoek naar providers die bekend staan om hun responsiviteit en hulpvaardigheid. Lees beoordelingen en vraag eventueel rond in je netwerk naar ervaringen.
  • Prijs. Vergelijk de prijzen, maar let op verborgen kosten zoals installatiekosten of prijzen die na een promotieperiode omhooggaan. Bij de meeste providers krijg je in de eerste 6 maanden een flinke korting. Na die periode betaal je vaak twee tot drie keer meer, dus let daar goed op.
  • Extra’s. Sommige providers bieden extra’s, zoals slimme wifi-versterkers, of een jaar lang een gratis zender, zoals ESPN of Disney+.