Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws Mac mini

Mac mini met Intel-chip is goedkoper dan ooit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Mac mini Intel


Lees verder na de advertentie

Het duurdere model van de Mac mini is een van de laatste Macs met een Intel-chip, en nu is hij goedkoper dan ooit: dit is de prijs.

Mac mini Intel

Hoewel Apple in 2020 een gloednieuwe Mac mini met M1-chip aankondigde, is er nóg een model van de Mac mini dat nog steeds te koop is. Het gaat om de laatste versie met een Intel-chip, die met een adviesprijs van € 1259,10 ver boven de prijs van het M1-model zit (€ 799).

Maar wat krijg je precies voor dat geld? Hoewel de Intel-chip over het algemeen trager is dan de M1, heeft hij wel een paar voordelen ten opzichte van z’n jongere broertje. Zo ondersteunt hij Boot Camp, wat het mogelijk maakt om er Windows op te draaien. Zo heb je maar één computer nodig voor je Mac- en Windows-programma’s.

Apps en aansluitingen

Intel Mac mini


kooptip

Ook draaien alle apps die nog niet geoptimaliseerd zijn voor de M1 nét wat beter op een Intel-Mac. Dit houdt in dat je niet tegen onverwachte bugs aanloopt, en dat de prestaties niet worden gehinderd door een vertaalslag naar Apple Silicon.

Daarnaast ben je met deze Mac mini net wat flexibeler met je aansluitingen. Zo heb je vier Thunderbolt-poorten, in plaats van twee op de M1-versie. Ook kun je tot drie 4K-schermen aansturen, wat op de M1 beperkt is tot twee.

Intel Mac mini: de beste deal

De Mac mini met 3,0 GHz 6-core Intel Core i5-chip, 8 GB werkgeheugen en 512 GB opslag kost normaal gesproken € 1259,10. Op Amazon heeft hij nu echter de laagste prijs ooit bereikt:

Daarmee is het Intel-model voor het eerst even duur als het instapmodel met M1-chip, die overigens de helft minder opslag heeft. Een goede deal voor wie Intel nog even niet los kan laten!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!