Terug naar 5x iMac 2021 verwachtingen: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x iMac 2021 verwachtingen: wat is er nieuw?

Door Laura Grootaarts19 april 2021 10:313 min. leestijd0

Als we één Apple-product mogen nomineren voor een opknapbeurt, dan is het wel de iMac. Alles wijst erop dat Apple de iMac op korte termijn inderdaad een metamorfose geeft. Welke verbeteringen krijgt de nieuwe iMac? Dit zijn onze iMac 2021 verwachtingen.

iMac 2021 verwachtingen: kleuren

1. M1-processor

Sinds vorig jaar maakt Apple voor het eerst zijn eigen Mac-chips. In 2020 verscheen de eerste generatie Macs met deze M1-chip: de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini. In augustus verscheen er ook nog een vernieuwde 27-inch iMac, maar die had nog gewoon de vertrouwde Intel-processor. Maar nu komt de iMac 2021 M1 eraan! Of beter gezegd: de nieuwe iMac krijgt waarschijnlijk al een opvolger van deze chip. De huidige Apple-chip heeft acht kernen, en Apple zou nu bezig zijn met een chip met 16 high-performance cores en 4 energiezuinige high-efficiency cores: 20 cores in totaal!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. iMac 2021 design

iMac 2021 grootste scherm

Het huidige design stamt uit 2012 – en dat ontwerp leek weer heel veel op een nóg oudere iMac. Tijd dus voor iets nieuws! Waarschijnlijk verdwijnen de brede randen en de ‘kin’ aan de onderzijde van het scherm. Het scherm van de iMac 2021 zou sterk doen denken aan de iPad Air 2020 en de iPad Pro: de voorkant is vrijwel één en al scherm met een subtiel randje eromheen, de zijkanten zijn plat.

3. Veel groter scherm

Het scherm van de nieuwe iMac zou een stuk groter worden. Misschien wordt de grootste iMac even groot als Apple’s professionele monitor – de Pro Display XDR – oftewel 32 inch. Nu is de grootste iMac 27 inch. Het kleinste model groeit van 21,5 naar 24 inch. Omdat de randen rondom het scherm sterk gereduceerd worden, blijft de iMac al met al toch een compact apparaat dat niet gek veel meer ruimte inneemt op je bureau.

4. Comeback van de kleurrijke iMac

De allereerste iMac viel op door zijn vrolijke kleuren – en dat in een tijd dat computers nog grijze bakbeesten waren. Later ging Apple het wat kalmer aan doen qua kleurgebruik, maar de iMac 2021 zou dan toch weer een uitgebreider kleurenpalet krijgen. Een bekende Apple-lekker wijst ons erop dat de kleuren in de uitnodiging voor het aanstaande Apple-event overeenkomen met die van de eerste iMacs.

Zo bont als destijds gaat Apple het overigens niet maken. De kleuren zijn vergelijkbaar met die van de iPad Air 2020, oftewel zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw.

5. Wanneer nieuwe iMac 2021?

Misschien vandaag al! Apple houdt vanavond (dinsdag) het eerste Apple-event van 2021 en de kans bestaat dat we dan nieuwe iMacs te zien krijgen. De laatste tijd viel ook al op dat de huidige voorraad iMacs langzaam uitverkocht raakt, ook al een duidelijk teken. Toch gaan er ook nog steeds geluiden over een release later dit jaar.

Volg het nieuws

Wil je vandaag de ontwikkelingen rondom het Apple-event in de gaten houden? Volg dan @icreate_NL op Twitter! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar