Terug naar ‘Nieuwe iMac 2021 krijgt grootste scherm ooit’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iMac 2021 krijgt grootste scherm ooit’

Door Koen van Ekeren6 april 2021 10:022 min. leestijd1

Dit jaar komt Apple met nieuw ontworpen iMacs. De verwachting is dat er zowel een opvolger komt voor het model van 21,5-inch als 27-inch. Volgens een nieuw gerucht krijgt de grootste iMac 2021 een groter scherm: het wordt de grootste iMac tot nu toe.

iMac 2021 grootste scherm

iMac 2021: grootste iMac-scherm ooit?

Het gerucht komt af van l0vetodream, die een goede reputatie heeft als het op Apple-geruchten aankomt. In een afgeschermde tweet schrijft hij: ‘Het scherm van de iMac is aanzienlijk groot; groter dan de allergrootste’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tot nu toe verkocht Apple geen grotere iMac dan het huidige model van 27 inch. Wat de precieze schermgrootte van zijn opvolger wordt, is niet bekend. Eerder meldde Apple-insider Mark Gurman dat de iMac een ontwerp krijgt dat vergelijkbaar is met de Pro Display XDR, een professionele monitor van Apple. Mogelijk geldt dit ook voor het schermformaat: de Pro Display XDR heeft een beeldscherm van 32 inch.

Ook groter scherm voor kleinste iMac 2021

De kleinere iMac beschikt zeer waarschijnlijk ook over een groter scherm. Eerder gingen er geruchten dat het display wordt geüpgraded van 21,5 naar 24-inch. Hierbij zou de nieuwe iMac 2021 vrijwel even groot zijn als zijn voorganger, maar maken de smallere randen om het display meer schermruimte mogelijk.

Het huidige design van de iMac wordt als sinds 2012 gebruikt, maar zoals gezegd verandert er bij het iMac 2021 ontwerp veel. Naar verluidt beschikt de nieuwe iMac over ongelooflijk smalle randen en de ‘kin’ verdwijnt. De zijkanten zijn vlak, vergelijkbaar met het ontwerp van de nieuwste iPad Air en iPad Pro.

Het is nog niet duidelijk wanneer Apple de nieuwe iMac lanceert. Wel zijn er geruchten geweest dat dit pas in de tweede helft zal plaatsvinden. Hierbij is oktober de meest waarschijnlijke maand. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Appelgemakkie
Lezer
Appelgemakkie

Ik vind het jaar 2012 voor het huidige ontwerp nog conservatief gekozen. De kern van het huidige ontwerp bestaat volgens mij uit de zwarte randen en de kin met het Apple logo in het midden. De hoeken zijn bovendien afgerond met een speciale radius die kenmerkend is voor Apple. Neem je dat als uitgangspunt dan gaat het huidige ontwerp terug tot de iMac G5 uit 2004 – 2005. Het enige wat Apple heeft gedaan is steeds het ontwerp verfijnen doordat er door de jaren heen meer technische mogelijkheden kwamen om het dunner en scherper te maken. De vormentaal van het… Lees meer »