Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe iMac 2021 krijgt grootste scherm ooit’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iMac 2021 grootste scherm


Lees verder na de advertentie

Dit jaar komt Apple met nieuw ontworpen iMacs. De verwachting is dat er zowel een opvolger komt voor het model van 21,5-inch als 27-inch. Volgens een nieuw gerucht krijgt de grootste iMac 2021 een groter scherm: het wordt de grootste iMac tot nu toe.

iMac 2021: grootste iMac-scherm ooit?

Het gerucht komt af van l0vetodream, die een goede reputatie heeft als het op Apple-geruchten aankomt. In een afgeschermde tweet schrijft hij: ‘Het scherm van de iMac is aanzienlijk groot; groter dan de allergrootste’.

Tot nu toe verkocht Apple geen grotere iMac dan het huidige model van 27 inch. Wat de precieze schermgrootte van zijn opvolger wordt, is niet bekend. Eerder meldde Apple-insider Mark Gurman dat de iMac een ontwerp krijgt dat vergelijkbaar is met de Pro Display XDR, een professionele monitor van Apple. Mogelijk geldt dit ook voor het schermformaat: de Pro Display XDR heeft een beeldscherm van 32 inch.

Ook groter scherm voor kleinste iMac 2021


kooptip

De kleinere iMac beschikt zeer waarschijnlijk ook over een groter scherm. Eerder gingen er geruchten dat het display wordt geüpgraded van 21,5 naar 24-inch. Hierbij zou de nieuwe iMac 2021 vrijwel even groot zijn als zijn voorganger, maar maken de smallere randen om het display meer schermruimte mogelijk.

Het huidige design van de iMac wordt als sinds 2012 gebruikt, maar zoals gezegd verandert er bij het iMac 2021 ontwerp veel. Naar verluidt beschikt de nieuwe iMac over ongelooflijk smalle randen en de ‘kin’ verdwijnt. De zijkanten zijn vlak, vergelijkbaar met het ontwerp van de nieuwste iPad Air en iPad Pro.

Het is nog niet duidelijk wanneer Apple de nieuwe iMac lanceert. Wel zijn er geruchten geweest dat dit pas in de tweede helft zal plaatsvinden. Hierbij is oktober de meest waarschijnlijke maand. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!