Terug naar Iedereen kan tekenen met Google AutoDraw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Iedereen kan tekenen met Google AutoDraw

Door Sven Lamers12 april 2017 08:562 min. leestijd0

Hoe je het ook wendt of keert … niet iedereen kan fatsoenlijk tekenen. Google kent medelijden en heeft met AutoDraw een web-app gemaakt waarmee daadwerkelijk iedereen kan tekenen. Deze werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Google schreef er ook een blogpost over.

Google AutoDraw

’Bedoelde je …’

Als je met Google iets zoekt en een typefout maakt, dan geeft de zoekmachine al snel suggesties voor wat je echt bedoelde. AutoDraw werkt in de basis hetzelfde. Je slaat aan het tekenen – maak het zo slecht als je wilt – en Google geeft bovenin suggesties voor wat je wilde tekenen. Hoe meer je tekent, des te beter worden de suggesties. Toen wij begonnen met het tekenen van een banaan, kregen we eerst nog suggesties voor een halve maan, maar al snel was de banaan het topresultaat. Vervolgens tekenden we binnen no-time een iPhone. Probeer het zelf eens uit – het werkt op Mac, iPhone en Pad.

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Hoe werkt het

Google AutoDraw maakt gebruikt van dezelfde achterliggende techniek als ‘Quick, Draw!’ – een van Google’s experimenten voor kunstmatige intelligentie. Hierbij moest je iets tekenen en probeerde de computer te gokken wat je probeert te tekenen. Het is waarschijnlijk dat Google’s ‘KI’ door dat experiment zo veel gegevens heeft verzameld, dat deze nu betrouwbaar elke nog zo slechte schets kan herkennen.

Overigens tekent de kunstmatige intelligentie natuurlijk niet zelf alle plaatjes, dat hebben van tevoren al een aantal kunstenaars gedaan. Maar het herkennen van onze slechte tekening is een net zo geweldige prestatie, toch?

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar