Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Iedereen kan tekenen met Google AutoDraw

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Google AutoDraw header


Lees verder na de advertentie

Hoe je het ook wendt of keert … niet iedereen kan fatsoenlijk tekenen. Google kent medelijden en heeft met AutoDraw een web-app gemaakt waarmee daadwerkelijk iedereen kan tekenen. Deze werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Google schreef er ook een blogpost over.

Google AutoDraw

’Bedoelde je …’

Als je met Google iets zoekt en een typefout maakt, dan geeft de zoekmachine al snel suggesties voor wat je echt bedoelde. AutoDraw werkt in de basis hetzelfde. Je slaat aan het tekenen – maak het zo slecht als je wilt – en Google geeft bovenin suggesties voor wat je wilde tekenen. Hoe meer je tekent, des te beter worden de suggesties. Toen wij begonnen met het tekenen van een banaan, kregen we eerst nog suggesties voor een halve maan, maar al snel was de banaan het topresultaat. Vervolgens tekenden we binnen no-time een iPhone. Probeer het zelf eens uit – het werkt op Mac, iPhone en Pad.

Hoe werkt het

Google AutoDraw maakt gebruikt van dezelfde achterliggende techniek als ‘Quick, Draw!’ – een van Google’s experimenten voor kunstmatige intelligentie. Hierbij moest je iets tekenen en probeerde de computer te gokken wat je probeert te tekenen. Het is waarschijnlijk dat Google’s ‘KI’ door dat experiment zo veel gegevens heeft verzameld, dat deze nu betrouwbaar elke nog zo slechte schets kan herkennen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Overigens tekent de kunstmatige intelligentie natuurlijk niet zelf alle plaatjes, dat hebben van tevoren al een aantal kunstenaars gedaan. Maar het herkennen van onze slechte tekening is een net zo geweldige prestatie, toch?