Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Chrome-extensie brengt iCloud-wachtwoorden naar Windows

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iCloud opslagruimte vrijmaken


Lees verder na de advertentie

Gebruik jij op je iPhone of iPad iCloud-sleutelhanger om je wachtwoorden op te slaan? En heb je daarnaast een Windows-computer? Dan kun je de wachtwoorden voortaan ook beheren op je pc, want daarvoor is er nu een Chrome-extensie.

iCloud wachtwoorden chrome

Wachtwoorden onthouden

Als je in Safari op je iPhone, iPad of Mac een wachtwoord opslaat, dan hoef je dat niet te onthouden. Het wachtwoord wordt automatisch ingevuld op andere apparaten waarop je bent ingelogd met hetzelfde Apple ID. Dat werkt prima bij Apple-apparaten onderling, maar niet als je ook een pc hebt. Want vanuit Windows heb je geen toegang tot de gegevens in iCloud-sleutelhanger – tot nu toe dan.

Apple heeft nu namelijk een Chrome-extensie gemaakt waarmee je je iCloud-wachtwoorden kunt invullen. Andersom kun je met deze extensie ook in de Google-browser nieuwe (sterke) wachtwoorden aanmaken: die worden ook gesynchroniseerd met iCloud en verschijnen dan vervolgens ook in Safari.

iCloud-wachtwoorden Chrome


kooptip

Om de iCloud-wachtwoorden extensie te gebruiken, heb je om te beginnen iCloud voor Windows nodig – je downloadt dit programma uit de Microsoft Store. In de voorkeuren van deze app moet je ‘wachtwoorden’ aanvinken. Daarnaast download je de extensie iCloud-wachtwoorden in de Chrome Web Store. Als je een website bezoekt waar je een wachtwoord nodig hebt, klik je eenvoudigweg op het het extensie-pictogram.

Heb je een Mac en gebruik je Chrome? Dan kun je de extensie helaas niet gebruiken. Je kunt hem wel downloaden, maar vervolgens werkt hij niet. Je hebt echt een Windows-computer nodig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!