Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Met deze 3 tips heb je weer iCloud-opslagruimte vrij op je iPhone

Auteur: iCreate
0 reacties
iCloud opslagruimte vol tips


Lees verder na de advertentie

Vroeg of laat gebeurt het onvermijdelijke: de iCloud-opslag van je iPhone is vol. Helaas heb je standaard weinig opslag, dus dan moet je ruimte bijbetalen. Maar je kunt ook kiezen voor een flinke schoonmaak in iCloud. We geven drie tips!

1. Apps opruimen in iOS

Op de nieuwste iPhones met iOS 11 en iOS 12 kun je apps opruimen. Heb jij nog een oude telefoon? Kijk dan eens bij het overzicht van Telfort voor een nieuwe iPhone, en check welke het best bij jou past.

Heb je wel een iPhone met de laatste iOS, dan kun je aan de slag! De apps die je niet dagelijks gebruikt, zet je in iCloud. Zo nemen ze geen ruimte op je toestel in, maar blijven je gegevens wel bewaard. Hoewel de verwijderde apps in de cloud blijven staan, nemen ze evengoed minder iCloud opslag in beslag omdat alleen de basisgegevens van die app bewaard zijn gebleven. Wil de app later weer gebruiken? Dan kun je deze weer gemakkelijk downloaden.

2. Bestanden op je pc zetten

Waarschijnlijk staat je iPhone vol, omdat er allerlei foto’s en video’s op je toestel staan. Je kunt de bestanden in iCloud zetten, maar het is een misverstand dat deze gegevens dan van je iPhone worden verwijderd. Daarom is het handig om foto’s en filmpjes over te zetten naar je pc of Mac.


kooptip

Voor het overzetten van de bestanden heb je wel een account nodig. Verbind je toestel via een usb-kabel aan je Mac of pc en log in op icloud.com. Van daaruit kun je de bestanden overzetten, om deze vervolgens te verwijderen op je iPhone. Staan de bestanden eenmaal op je computer, dan kun je ze van je telefoon halen en uit je iCloud opslag verwijderen.

3. Automatisch synchroniseren uitzetten

Als je een Mac hebt, dan kan het zijn dat documenten automatisch worden gesynchroniseerd naar je bureaublad via iCloud Drive. Dat kan handig zijn voor als je op je Mac in een document werkt. Dan kun je snel op je iPhone verder gaan bij waar je was gebleven. Je iCloud opslag raakt hierdoor echter snel vol, dus schakel de functie uit. Dit doe je door op je Mac naar Systeemvoorkeuren te gaan en daar te kiezen voor ‘iCloud’. Klik naast ‘iCloud Drive’ op ‘Opties’ en vink ‘Map Bureaublad en Documenten’ uit.

Het opruimen van je iCloud opslagruimte is ook handig als je overgaat naar een nieuwe iPhone, zoals de iPhone 8. Het maken en terugzetten van een backup gaat immers veel sneller als je niet alle documenten, ebooks, films en andere mediabestanden hoeft terug te zetten.