Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iCentre op rand van de afgrond [update: iCentre failliet]

Auteur: Daan Jeuken
6 reacties

[update:]


Lees verder na de advertentie

iCentre is door de rechtbank in Haarlem officieel failliet verklaard. Hoe het nu verder gaat met de grootste APR van Nederland is nog niet helemaal bekend, maar de kans is groot dat BAS Group, de elektronica-retailer achter Dixons en MyCom, de 24 winkels over gaat nemen. Een deel daarvan zal waarschijnlijk weer opengaan. Mensen met bestellingen, reparaties of aanbetalingen hoeven zich geen zorgen te maken, zo verklaarde een woordvoerder aan One More Thing.

[oorspronkelijke bericht:]

Terwijl de Apple-wereld gespannen wacht op wat vanavond komen gaat, hebben we ook slecht nieuws te melden. Apple Premium Reseller iCentre staat op de rand van het faillissement. Tweakers meldt dat het bedrijf, met 34 filialen, afgelopen vrijdag uitstel van betaling heeft gekregen en mogelijk vandaag al het faillissement aanvraagt.

Oorzaak onduidelijk

De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk. In 2011 werd er nog 3,1 miljoen euro winst gemaakt door iCentre en vorig jaar werd iAmStore overgenomen. Wel weet Tweakers te melden dat Apple al een jaar geen hardware meer aan iCentre levert en dat het daarom via de Duitse Media Markt aan producten moet komen. Ook de komst van de Apple Store in Amsterdam zal niet geholpen hebben.

Hoe het nu verder gaat met iCentre en of er een doorstart zal komen, zal de toekomst uitwijzen.


kooptip