Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Hoe start je met je huis slim te maken? (Adv)

Auteur: iCreate
1 reacties
Slim huis maken met Fritz!

Steeds meer mensen kiezen voor slimme apparaten in huis. Maar hoe begin je daar eigenlijk mee? In dit artikel laten we aan de hand van de producten van FRITZ! zien hoe je je huis in een handomdraai slim maakt.

Lees verder na de advertentie

De voordelen van een smarthome

Het hebben van slimme apparaten in huis heeft veel voordelen. Allereerst gemak: met slimme verlichting en een bewegingssensor stel je bijvoorbeeld in dat de lampen vanzelf aanspringen als je een kamer binnenloopt.

Het kan ook goed zijn voor de portemonnee, want met een slimme thermostaat of slimme radiatorkraan staat de verwarming nooit onnodig aan. Bovendien vergroot een smarthome de veiligheid. Je kunt beveiligingscamera’s, rookmelders en alarmsystemen eenvoudig integreren in je huis en je ontvangt meteen een melding op de iPhone als er iets aan de hand is.

De FRITZ!Box 4060 als basis

kooptip

Om te beginnen met het creëren van een slim huis heb je een sterke basis nodig, die het hart vormt van je smarthome. De FRITZ!Box 4060 bijvoorbeeld, die je huis geweldige internetsnelheden bezorgt en Wifi 6 ondersteunt.

Met de FRITZ!Box 4060 kun je al je smarthome apparaten eenvoudig verbinden en besturen via de MyFRITZ-app op je iPhone of iPad. Zo kun je je slimme apparaten altijd bedienen, waar je ook bent.

FRITZ!DECT 500: Slimme verlichting met sfeer

Een van de makkelijkste manieren om je huis slim te maken is door gebruik te maken van slimme verlichting. Met de FRITZ!DECT 500 kun je een licht creëren dat sfeer in jouw huis brengt. Leuk van deze lamp is dat je je huis kunt verlichten iedere kleur van de regenboog.

De lampen zijn te bedienen vanaf je MyFRITZ!App. Je kunt ook tijdschema’s instellen, zodat het licht automatisch aan- of uitgaat op bepaalde tijden of dagen. Zo kun je bijvoorbeeld een gezellige sfeer creëren als je thuiskomt, of een ontspannen sfeer als je gaat slapen.

Stroom besparen met FRITZ!DECT 210 en 200

Een andere manier om je huis smart te maken is door gebruik te maken van slimme stroomvoorziening. De FRITZ!DECT 200 is een intelligente contactdoos voor binnen en de FRITZ!DECT 210 voor buiten. Hier kun je elektrische apparaten mee in- of uitschakelen, zoals lampen, koffiezetapparaten, ventilatoren of tuinverlichting.

Je kunt tijdsschema’s maken, zodat de apparaten op gezette tijden aan of uitgaan. Ook kun je je energieverbruik eenvoudig bijhouden via de MyFRITZ!App of het webinterface van de FRITZ!Box. Zo zie je hoeveel stroom elk apparaat nodig heeft en heb je altijd controle over je stroomverbruik.

FRITZ!DECT 440: slimme schakelaar voor aan de wand

Om je slimme huis nog handiger te maken, is de FRITZ!DECT 440 een goede aanvulling. Deze viervoudige schakelaar kun je magnetisch aan je wand monteren. De vier knoppen kun je verbinden met elk ander FRITZ!DECT-apparaat naar keuze.

Hiermee kun je met een druk op de knop de lichten dimmen, de temperatuur aanpassen of bepaalde apparaten die aangesloten zitten op de FRITZ!DECT 200 en 210 contactdozen in- of uitschakelen. Het geeft je vele meer controle over je slimme huis – ook als je even geen iPhone bij de hand hebt.

Aan de slag met jouw slimme woning

Met de smarthome producten van FRITZ! maak je je huis in een handomdraai slim waardoor je energie bespaart, het gemak ervaart van bediening van een afstand en niet meer aan bepaalde klusjes hoeft te denken omdat het geautomatiseerd wordt.

Je hebt alleen een FRITZ!Box nodig als basis, en je kunt naar eigen wens je smarthome uitbreiden met de FRITZ!DECT 500, 440, 210 en 200. Meer over de slimme producten lees je op de smarthome-pagina van AVM.