Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gerucht: Kleinere HomePod mini komt nog in 2020

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

Ken jij hem nog? In 2018 lanceerde Apple de HomePod – een slimme speaker om het gevecht aan te gaan met de Amazon Echo en de Google Home (nu Google Nest). Qua specificaties had de HomePod het gemakkelijk moeten winnen van de andere twee: hij is chiquer, heeft beter geluid en betere privacy dan de concurrenten van Amazon en Google. Waarom hij toch nooit een groot succes is geworden? Ten eerste is de HomePod nog steeds maar in een handvol landen beschikbaar. Ten tweede is die met een prijs van 349 euro behoorlijk duur. Als je een rapport van Bloomberg mag geloven, dan gaat Apple aan laatstgenoemde iets doen – door een kleinere HomePod uit te brengen. Dit moet je weten.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de kleine HomePod? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

HomePod

HomePod mini op komst


kooptip

Vanochtend schreven we al over de nieuwste geruchten van de iPhone 12 Pro, op basis van een artikel van de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Uit hetzelfde rapport komt nog het volgende nieuwtje. Apple zou werken aan een kleinere versie van de HomePod die nog dit jaar moet verschijnen. En omdat ‘kleiner’ bij speakers vaak ook ‘goedkoper’ betekent, gaan we ervan uit dat de HomePod mini een stuk minder prijzig zal zijn. Hiermee kan Apple dus veel beter de concurrentie aan met de Amazon Echo Dot en Google Nest mini. Deze hebben een adviesprijs van zo’n 60 euro, maar er wordt regelmatig gestunt met aanbiedingen. Volgens onze schattingen zal de HomePod mini nog steeds een stuk duurder zijn dan zijn directe concurrenten, maar veel betaalbaarder dan de grote HomePod. Een prijs van zo’n 150 euro achten wij als aannemelijk. Mogelijk wordt de HomePod mini in het najaar, samen met de iPhone 12 gepresenteerd.

Ook in Nederland en België?

De grote vraag is: komt de HomePod mini dan ook naar de Benelux? Volgens ons is er geen reden meer om de HomePod niet in Nederland en België te lanceren. Siri is er klaar voor. De markt is er klaar voor. Er zijn meer dan genoeg smart-home producten die met de HomePod samenwerken. Kortom, laat de HomePod mini maar komen!

Bron: Bloomberg