Terug naar HomePod verandert compleet: Apple-speaker krijgt 7-inch display
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod verandert compleet: Apple-speaker krijgt 7-inch display

Door Koen van Ekeren10 maart 2023 11:482 min. leestijd0

De huidige HomePod heeft aan de bovenkant een touch-scherm, maar dit laat enkel de Siri-animatie en virtuele knoppen zien. Vanaf volgend jaar is er een versie met een functioneler scherm, want de HomePod 2024 krijgt naar verluidt een 7-inch display.

HomePod met scherm

HomePod 2024 met 7-inch display

Dit meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo in een kort bericht op het blogplatform Medium. Zijn bronnen in de toeleveringsketen stellen dat Apple in de eerste helft van 2024 een HomePod met 7-inch scherm wil uitbrengen. Het scherm zou gemaakt worden door Tianma, een leverancier van lcd-displays.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe HomePod is een belangrijke speler van Apple’s ‘vernieuwde smart home-strategie’, meldt Kuo. Zijn uitspraken zijn in lijn met eerdere voorspellingen van een andere goed geïnformeerde Apple-insider: Mark Gurman. Hij beweert sinds 2021 dat Apple werkt aan een nieuw smart home-product, een soort hybride van de iPad en HomePod.

Net zoals Google Nest

De nieuwe HomePod 2024 moet fungeren als smart home-hub voor in de woonkamer, net zoals de Google Nest Hub. Zo bedien je alle HomeKit- en Matter-accessoires ook als je niet thuis bent en stuur je ze aan met je stem. Heb je een beveiligingscamera, slimme deurbel of babyfoon, dan kun je waarschijnlijk aan het apparaat vragen of je de beelden mag zien. Wellicht kun je het display ook gebruiken als digitale fotolijst.

Volgens eerdere geruchten van Kuo heeft het led-scherm een multi-touch-functionaliteit. Dit betekent dat de HomePod een volledig aanraakscherm heeft, in plaats van een eenvoudige LED-array zoals in de huidige HomePod. Hiermee kun je niets anders dan acties zoals afspelen, pauzeren of het volume wijzigen. Het scherm zou aangestuurd worden door een S8-chip, waarmee het apparaat krachtiger is dan de HomePod 2023.

Design

Hoe de HomePod met scherm eruitziet, is nog onduidelijk. Gurman had het in 2021 over een speaker waarbij het scherm is verbonden met een robotarm, maar op dat moment was Apple nog aan het testen met prototypen. We hopen dat het eerder iets wordt zoals in het concept hierboven, gemaakt door MacRumors.

Wil je op de hoogte blijven van de geruchten over deze HomePod? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar