Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws HomeKit

Creatief met HomeKit: welke scènes gebruik jij?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
HomeKit creatieve scenes


Lees verder na de advertentie

Met HomeKit zijn slimme apparatuur aan elkaar te koppelen en dit maakt een legio aan creatieve automatiseringen en scènes mogelijk. In dit artikel delen we een paar van onze favoriete HomeKit-scènes. En we zijn vooral benieuwd: wat zijn die van jou?

HomeKit creatieve scènes

Het aanbod aan HomeKit-producten wordt steeds groter, waardoor er meer en meer leuke HomeKit-automatiseringen mogelijk zijn. Dit zijn een paar van onze scénes:

 1. Bijna bedtijd. Slaat de klok om 22:00 uur, dan dimmen de lampen, vergrendelt de voordeur en begint de elektrische deken met verwarmen.
  Producten: Philips Hue Color, Nuki Smart Lock 2.0, Fibaro Wall Plug
 2. Ochtendroutine. De wake-up-functie van de slimme verlichting laat je rustig wakker worden, waarbij de lichten in de 30 minuten voordat het alarm afgaat steeds feller schijnen. Vijftien minuten na de wekker begint de koffie op precies het goede moment met pruttelen.
  Producten: Philips Hue Color, Fibaro Wall Plug
 3. Matchday! Zeggen we tegen Siri dat het ‘matchday’ is, dan produceren de slimme lampen in de woonkamer de kleuren van onze favoriete voetbalclub.
  Producten: LIFX White & Colour
 4. Van huis. Als niemand meer thuis is, wordt de beveiligingsopstelling in gang gezet. De Smart Lock vergrendelt de deur, de slimme rookmelder waarschuwt bij rook en de slimme deurbel en beveiligingscamera bewaken het huis.
  Producten: Nuki Smart Lock 2.0, Netatmo Rookmelder, Robin ProLIne Doorbell, Netatmo Presence

Wij zijn benieuwd naar de manieren waarop jij met HomeKit het leven leuker, veiliger en makkelijker maakt. Deel het hieronder in de reacties! De leukste automatiseringen nemen we mee in de volgende iCreate (nummer 123), waarin we uitpakken met een groot artikel over HomeKit.


kooptip