Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Herinner jij je de allereerste iPhone-reclame nog? (video)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone


Lees verder na de advertentie

Met de iPhone 8 die we volgende maand verwachten, wordt er een jubileum gevierd – vandaar ook dat het zo’n bijzonder toestel wordt. Het is 10 jaar geleden dat de allereerste iPhone gepresenteerd werd. Herinner jij je Apple’s eerst iPhone-reclame nog?

In januari 2007 kondigde Apple de iPhone aan en in de zomer van dat jaar werd het toestel officieel uitgebracht. Ergens daartussenin – in februari, tijdens de uitreiking van de Oscars – werd de eerste iPhone-reclame uitgezonden. Logisch dus ook dat de commercial een knipoog naar de filmwereld is.

Eerste iPhone-reclame: hello!

In de advertentie zie je een snelle opeenvolging van klassieke filmscènes waarin acteurs een ouderwetse telefoon aannemen en ‘hello’ zeggen. Als je goed kijkt, herken je onder meer Marilyn Monroe in Some Like It Hot, Michael J. Fox in Back To The Future en John Travolta in Face Off. En nog véél meer, want Apple is erin geslaagd om ruim dertig ‘hello’s’ in amper een halve minuut te proppen.

Mac hello


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

‘Hallo’ is voor Apple trouwens niet zómaar een woord. In 1984 was ‘Hello’ de slogan van de Macintosh. In 1998 werd de iMac aangekondigd met ‘Hello (again)’. Vorig jaar werd op de uitnodiging van de oktober-keynote ook de slogan ‘Hallo Again’ gebruikt. Hieronder zie je de allereerste iPhone-reclame: