Terug naar Herinner jij je de allereerste iPhone-reclame nog? (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Herinner jij je de allereerste iPhone-reclame nog? (video)

Door Laura Grootaarts27 augustus 2017 10:392 min. leestijd0

Met de iPhone 8 die we volgende maand verwachten, wordt er een jubileum gevierd – vandaar ook dat het zo’n bijzonder toestel wordt. Het is 10 jaar geleden dat de allereerste iPhone gepresenteerd werd. Herinner jij je Apple’s eerst iPhone-reclame nog?

iPhone

In januari 2007 kondigde Apple de iPhone aan en in de zomer van dat jaar werd het toestel officieel uitgebracht. Ergens daartussenin – in februari, tijdens de uitreiking van de Oscars – werd de eerste iPhone-reclame uitgezonden. Logisch dus ook dat de commercial een knipoog naar de filmwereld is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerste iPhone-reclame: hello!

In de advertentie zie je een snelle opeenvolging van klassieke filmscènes waarin acteurs een ouderwetse telefoon aannemen en ‘hello’ zeggen. Als je goed kijkt, herken je onder meer Marilyn Monroe in Some Like It Hot, Michael J. Fox in Back To The Future en John Travolta in Face Off. En nog véél meer, want Apple is erin geslaagd om ruim dertig ‘hello’s’ in amper een halve minuut te proppen.

Mac hello

‘Hallo’ is voor Apple trouwens niet zómaar een woord. In 1984 was ‘Hello’ de slogan van de Macintosh. In 1998 werd de iMac aangekondigd met ‘Hello (again)’. Vorig jaar werd op de uitnodiging van de oktober-keynote ook de slogan ‘Hallo Again’ gebruikt. Hieronder zie je de allereerste iPhone-reclame:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar