Terug naar Zoekmachine met miljoenen Nederlandse wachtwoorden weer online
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zoekmachine met miljoenen Nederlandse wachtwoorden weer online

Door Laura Grootaarts5 april 2018 18:132 min. leestijd0

Hij staat weer online hoor: gotcha.pw, de zoekmachine voor gelekte Nederlandse wachtwoorden. Door massale belangstelling is de site bij vlagen nog wel slecht bereikbaar.

Gotcha.pw: zoekmachine wachtwoorden weer online

Gotcha: zoekmachine wachtwoorden

Met gotcha.pw kun je checken of je wachtwoord is gelekt: wereldwijd zijn er 1,3 miljard inloggegevens gelekt, waarvan 3,3 miljoen Nederlandse wachtwoorden. In de zoekmachine zijn de eerste tekens van je e-mailadres en de eerste drie van je wachtwoord zichtbaar, zodat je kunt zien welke van jouw wachtwoorden in verkeerde handen zijn gevallen. Voor jou herkenbaar, voor kwaadwillenden niet.

Je kunt zoeken op je volledige mailadres of op domeinnaam (bijvoorbeeld van de organisatie waar je werkt). Staat jouw mail erbij? Dan is het verstandig om je wachtwoord te veranderen.

1,3 miljoen zoekopdrachten

Vorige week was gotcha.pw ook al eventjes online, maar toen werd het initiatiefnemer D0gberry al met al iets te heet onder de voeten, waarna hij de zoekmachine weer verwijderde. Toen was de site al 1,3 miljoen keer geraadpleegd (en gecrasht, want hij draaide op een server van 10 dollar). Inmiddels is duidelijk dat het juridisch goed dichtgetimmerd zit en compleet legaal is volgens de Nederlandse wet.

D0gberry is voornemens om uit te gaan breiden naar andere landen. Het eerstvolgende land waar de zoekmachine gaat werken is België.

Lees ook onze iTip Sterke wachtwoorden maken in Safari.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar