Terug naar Google Foto’s stopt met gratis onbeperkte opslag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Foto’s stopt met gratis onbeperkte opslag

Door Laura Grootaarts16 november 2020 14:112 min. leestijd1

Gebruik je Google Foto’s voor het back-uppen van je foto’s en video’s? Dan moet je weten dat Google op 1 juni 2021 stopt met het aanbieden van gratis onbeperkte opslag.

Google Foto's op iPhone

Google Foto’s niet meer gratis

Google Foto’s bestaat sinds 2015: sindsdien kun je er onbeperkt en zonder kosten al je foto’s en video’s mee back-uppen (tot maximaal 16MP en 1080p HD). Maar daar komt dus binnenkort een einde aan. De foto’s gaan voortaan meetellen met de 15 GB gratis opslag die je krijgt bij je Google-account. Hieronder valt overigens ook je mail in Gmail en je documenten in Google Drive.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je hoeft je geen zorgen te maken om de foto’s die je nu in Google foto’s hebt staan of die je het komende halfjaar nog gaat toevoegen. Want Google maakt een uitzondering voor foto’s die voor 1 juni worden toegevoegd. Die mogen daar gewoon gratis blijven staan, hoeveel je er ook hebt. Alleen nieuwe foto’s die je vanaf juni volgend jaar toevoegt, tellen mee.

Google telt overigens foto’s die je bewaart in originele kwaliteit sowieso al mee in je opslag, maar voortaan gaat het ook om foto’s die in hoge kwaliteit worden opgeslagen. De verandering is ook van toepassing op Android-gebruikers. Alleen voor Google Pixel-eigenaars verandert er niets – daarvoor blijft onbeperkte opslag gratis.

Waarom verandert het beleid?

Google geeft zelf de volgende verklaring voor de verandering van het beleid: ‘Op dit moment worden er wekelijks door meer dan 1 miljard mensen, inclusief jijzelf, maar liefst 28 miljard back-ups van foto’s naar Google Foto’s gemaakt. We voeren deze wijzigingen door zodat jij nog meer herinneringen kunt opslaan en we voorbereid zijn op de toekomst.’

Google wil natuurlijk dat je een abonnement afsluit op Google One. Het voordeligste Google One-abonnement kost € 1,99 per maand. Hiervoor krijg je 100 GB opslag die je kunt delen met je gezin. Ter vergelijking: iCloud-opslag kost € 0,99 voor 50 GB of € 2,99 voor 200 GB. Met Google One krijg je naast extra opslag ook de optie om Google-experts te raadplegen en extra ledenvoordeel.

De kans is overigens groot dat je de eerste tijd niks van de verandering merkt. Google heeft uitgerekend dat 80 procent van de gebruikers met de 15 GB nog zeker drie jaar vooruit kan. Als je de limiet nadert, krijg je een notificatie via de app en uiteindelijk ook nog een e-mail. Google heeft ook een tool gemaakt voor een persoonlijke schatting van je opslagruimte.

Bron: Google

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robert Vroegop
Lezer
Robert Vroegop

Ik zou me geen zorgen maken over de opslagruimte van Google. Je kan toch meerdere accounts aanmaken. Dan maak je er een alleen voor foto’s.