Terug naar Google Assistant maakt een afspraak bij de kapper (en klinkt levensecht)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Assistant maakt een afspraak bij de kapper (en klinkt levensecht)

Door Laura Grootaarts14 mei 2018 12:022 min. leestijd0

Terwijl Siri nog steeds wanhopige pogingen doet om je te begrijpen, ontpopt Google Assistant zich steeds meer tot een volwaardige secretaresse. Tijdens de Google I/O liet Google zien waartoe de assistent in staat is. Het lijkt alsof we al in de toekomst beland zijn …

Google Assistant telefoongesprek

Google-CEO Sundar Pichai liet aan het publiek twee telefoongesprekken horen die door de Assistant gevoerd waren. Geen gepolijste demo’s, maar échte gesprekken, zo benadrukte hij. En hoewel de onderliggende techniek nog volop in ontwikkeling is, zijn de eerste resultaten indrukwekkend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Google Assistant: telefoongesprek met de kapper

In het eerste gesprek maakt de Assistant helemaal zelf een afspraak met de kapper. Het gesprek klinkt rechttoe rechtaan. Wel is het bijzonder hoe menselijk de robotstem klinkt: hij gooit er zelfs een ‘mmhmmm’ tussendoor, tot grote hilariteit van het publiek. De capaciteiten van de Assistant worden pas echt duidelijk als de Assistant in een volgend gesprek een tafeltje wil reserveren in een restaurant. Het gesprek zit vol met plotwendingen – ondergetekende zou zich er waarschijnlijk stotterend doorheen hebben geworsteld – maar Google’s spraakassistent brengt het er goed vanaf. De video met beide gesprekken zie je in de video helemaal onderaan in dit bericht.

Google Duplex

In een blog legt Google meer uit over de achterliggende techniek, Google Duplex. Google Duplex is een nieuwe techniek om natuurlijke conversaties uit te voeren in de ‘echte wereld’. Bijvoorbeeld het plannen van afspraken. De resultaten daarvan zijn nu dus al zó indrukwekkend, dat mensen ook een beetje schrokken van de demonstratie. De Assistent is nauwelijks van echt te onderscheiden en doet zich ook voor als een mens, en dat roept flink wat tegenstand op. Google heeft inmiddels aangegeven dat de Google Assistant voortaan bij aanvang van het gesprek aangeeft dat je met kunstmatige intelligentie te maken hebt. Werk je in een callcenter, dan is dit misschien het moment om je te beraden op de toekomst …

Google Assistant makes calls

Google Assistant will be able to make actual phone calls for you.

Geplaatst door Circuit Breaker op Dinsdag 8 mei 2018

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar