Terug naar Nu ook in Nederland: maak je eigen Google #artselfie!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nu ook in Nederland: maak je eigen Google #artselfie!

Door Laura Grootaarts4 september 2018 13:542 min. leestijd0

Het was begin dit jaar een enorme hit: je eigen art selfie maken in de app Google Arts & Culture. Nu is de functie dan eindelijk ook beschikbaar in Nederland.

Google Arts and Culture

Ontdek je dubbelganger

Op welk kunstwerk lijk jij? Ben je sprekend de Mona Lisa? Had het meisje met de parel zomaar een van je voorouders kunnen zijn? Of heb je meer weg van Vincent van Gogh, maar dan mét oor? Download Google Arts & Culture gratis in de App Store, en maak in de app een selfie. Google doorzoekt een enorme database met klassieke schilderijen en kijkt of je een lookalike hebt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van gezichtsherkennings-algoritmen Hoe sterk de gelijkenis is, wordt in procenten aangegeven. De app is al enkele jaren verkrijgbaar, maar is mede dankzij deze nieuwe functie een enorme hit geworden. Eerst in onder meer Amerika, en nu ook hier. 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Al bijna 80 miljoen art selfies!

Om de matches mogelijk te maken, werkt Google samen met maar liefst 650 partners in de kunstwereld. Inmiddels zijn er al 80 miljoen art selfies gemaakt. Dat iedereen een dubbelganger heeft in de kunstgeschiedenis, blijkt maar duidelijk als je op Instagram of twitter de hashtag #artselfie doorspit. Heb jij een nog betere match?

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar