Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Nu ook in Nederland: maak je eigen Google #artselfie!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Google Arts & Culture artselfie


Lees verder na de advertentie

Het was begin dit jaar een enorme hit: je eigen art selfie maken in de app Google Arts & Culture. Nu is de functie dan eindelijk ook beschikbaar in Nederland.

Ontdek je dubbelganger

Op welk kunstwerk lijk jij? Ben je sprekend de Mona Lisa? Had het meisje met de parel zomaar een van je voorouders kunnen zijn? Of heb je meer weg van Vincent van Gogh, maar dan mét oor? Download Google Arts & Culture gratis in de App Store, en maak in de app een selfie. Google doorzoekt een enorme database met klassieke schilderijen en kijkt of je een lookalike hebt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van gezichtsherkennings-algoritmen Hoe sterk de gelijkenis is, wordt in procenten aangegeven. De app is al enkele jaren verkrijgbaar, maar is mede dankzij deze nieuwe functie een enorme hit geworden. Eerst in onder meer Amerika, en nu ook hier. 

Al bijna 80 miljoen art selfies!

Om de matches mogelijk te maken, werkt Google samen met maar liefst 650 partners in de kunstwereld. Inmiddels zijn er al 80 miljoen art selfies gemaakt. Dat iedereen een dubbelganger heeft in de kunstgeschiedenis, blijkt maar duidelijk als je op Instagram of twitter de hashtag #artselfie doorspit. Heb jij een nog betere match?

[relatedissue]


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt