Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Google wil je oude Google-account verwijderen (en zo voorkom je dat)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Google-account verwijderen


Lees verder na de advertentie

Google wil je oude Google-account verwijderen, inclusief Gmail, Foto’s, Drive-bestanden en meer. Maar je kunt dat gemakkelijk voorkomen: dit is hoe.

Google-accounts: gigabytes aan data

Het zal je niets verbazen dat Google vele miljoenen accounts telt – je kunt immers al meer dan 20 jaar een account bij ze maken. Maar dat brengt voor Google één groot nadeel met zich mee: overvolle serverruimte.

Voor iedere gebruiker worden er gigabytes aan data opgeslagen op Google’s servers. Van e-mailberichten tot foto’s, van documenten tot mappen in Google Drive. En dat telt bij elkaar dusdanig op, dat Google nu wil ingrijpen.

Google-account verwijderen

In 2020 kondigde het bedrijf aan dat het accounts die twee jaar niet gebruikt zijn wil verwijderen. Dit jaar is het zover: vanaf december 2023 wil Google dit beleid gaan doorvoeren. Dat betekent dus dat als je ergens een oud account hebt rondzwerven, dat alle data ervan wordt verwijderd.


kooptip

Google Foto's op iPhone

Je krijgt hiervoor ruim op tijd een notificatie op het e-mailadres van je Google-account, en op het herstelmailadres – mits je dat hebt ingesteld. Gezien het om oude accounts gaat, is er echter een kans dat je ook geen toegang meer hebt tot die adressen, en je de notificatie dus mist.

Zo voorkom je het

Wil je voorkomen dat Google je Google-account verwijdert? Dan moet je terwijl je ingelogd bent op het oude account één van Google’s diensten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een zoekopdracht uitvoeren
  • Een e-mail met Gmail verzenden
  • Een video op YouTube bekijken
  • Google Drive gebruiken

Gebruik je ook Google Foto’s op je oude account? Hier moet je sowieso gebruik van maken om tegen te gaan dat je foto’s worden verwijderd. Oftewel: gebruikmaken van andere Google-diensten beschermt je Google Foto’s niet automatisch.

Nog even de tijd

Zoals eerder genoemd wil Google pas vanaf december accounts gaan verwijderen. Je hebt dus nog even om je oude Google-account te redden – maar je loopt natuurlijk altijd de kans dat je het vergeet als je het nu niet doet. Maak dus vooral even een reminder in de Herinneringen-app!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Google