Terug naar Google wil je oude Google-account verwijderen (en zo voorkom je dat)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google wil je oude Google-account verwijderen (en zo voorkom je dat)

Door Ward Edema17 mei 2023 09:412 min. leestijd0

Google wil je oude Google-account verwijderen, inclusief Gmail, Foto’s, Drive-bestanden en meer. Maar je kunt dat gemakkelijk voorkomen: dit is hoe.

Google-account verwijderen

Google-accounts: gigabytes aan data

Het zal je niets verbazen dat Google vele miljoenen accounts telt – je kunt immers al meer dan 20 jaar een account bij ze maken. Maar dat brengt voor Google één groot nadeel met zich mee: overvolle serverruimte.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Voor iedere gebruiker worden er gigabytes aan data opgeslagen op Google’s servers. Van e-mailberichten tot foto’s, van documenten tot mappen in Google Drive. En dat telt bij elkaar dusdanig op, dat Google nu wil ingrijpen.

Google-account verwijderen

In 2020 kondigde het bedrijf aan dat het accounts die twee jaar niet gebruikt zijn wil verwijderen. Dit jaar is het zover: vanaf december 2023 wil Google dit beleid gaan doorvoeren. Dat betekent dus dat als je ergens een oud account hebt rondzwerven, dat alle data ervan wordt verwijderd.

Google Foto's op iPhone

Je krijgt hiervoor ruim op tijd een notificatie op het e-mailadres van je Google-account, en op het herstelmailadres – mits je dat hebt ingesteld. Gezien het om oude accounts gaat, is er echter een kans dat je ook geen toegang meer hebt tot die adressen, en je de notificatie dus mist.

Zo voorkom je het

Wil je voorkomen dat Google je Google-account verwijdert? Dan moet je terwijl je ingelogd bent op het oude account één van Google’s diensten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een zoekopdracht uitvoeren
  • Een e-mail met Gmail verzenden
  • Een video op YouTube bekijken
  • Google Drive gebruiken

Gebruik je ook Google Foto’s op je oude account? Hier moet je sowieso gebruik van maken om tegen te gaan dat je foto’s worden verwijderd. Oftewel: gebruikmaken van andere Google-diensten beschermt je Google Foto’s niet automatisch.

Nog even de tijd

Zoals eerder genoemd wil Google pas vanaf december accounts gaan verwijderen. Je hebt dus nog even om je oude Google-account te redden – maar je loopt natuurlijk altijd de kans dat je het vergeet als je het nu niet doet. Maak dus vooral even een reminder in de Herinneringen-app!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Google

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar