Terug naar ‘Apple werkt aan goedkopere MacBook’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan goedkopere MacBook’

Door Annemiek Lourensen6 september 2023 09:422 min. leestijd0

Apple komt in 2024 met een goedkopere versie van de MacBook, aldus een nieuw gerucht. Het bedrijf wil zich hiermee richten op het onderwijs en zo de Chromebook van zijn troon stoten.

goedkopere MacBook

Goedkopere MacBook 2024

Bronnen van de DigiTimes beweren dat Apple aan een goedkopere versie van de MacBook werkt. Dit model zou een eigen lijn krijgen, net als de MacBook Air en MacBook Pro. De goedkopere MacBook zou volgend jaar al verschijnen, in de tweede helft van 2024. Deze schatting is gebaseerd op de activiteit van twee Apple-fabrikanten, Quanta Computer en Foxconn.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Om het lagere prijskaartje te kunnen veroorloven, moet Apple wel wat concessies doen. Zo krijgt de goedkopere MacBook nog steeds een behuizing van metaal, maar wordt er wel ander materiaal voor gebruikt. Ook worden de mechanische componenten goedkoper om te produceren. Specificaties als het schermformaat en ontwerp zijn nog niet bekend.

MacBooks vs. Chromebooks

De goedkopere MacBooks moeten concurreren met de Chromebook, die in het onderwijs inmiddels compleet is omarmd. Deze laptops hebben een relatief laag prijskaartje, dus is het voor onderwijsinstellingen voordelig om ze in grote getale in te slaan. Bovendien zijn ze ook voor studenten aantrekkelijk. Het is dus aannemelijk dat Apple ook van deze doelgroepen wil profiteren.

Toch zijn we sceptisch, voornamelijk door het prijskaartje. Sommige Chromebooks kosten nog geen € 200, maar de huidige MacBooks komen daar nog niet eens in de buurt. Apple zou dus veel meer compromissen moeten sluiten dan de DigiTimes tot nu toe aangeeft, en dat past weer niet bij de ‘alles-moet-perfect’-filosofie binnen het bedrijf.

Bovendien richt Apple zich al op het onderwijs, maar dan met de iPad. Apple promoot dit toestel als een low-budget vervanger voor de MacBook, dus de komst van een onderwijs-Mac zou vast invloed hebben op de verkoopcijfers van deze tablet. Daarnaast hebben vrijwel alle onderwijsinstellingen al een digitale infrastructuur opgebouwd. Stappen ze over op MacBooks, dan moeten ze hun systemen grotendeels reorganiseren. Neem dit gerucht daarom met een flinke korrel zout.

Bron: via 9to5Mac

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar