Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Utrechter vindt gestolen fiets terug met AirTag: zo doe jij dat ook

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Gestolen fiets AirTag


Lees verder na de advertentie

Een Utrechter heeft met behulp van een AirTag haar gestolen fiets terugveroverd van een dief. Zo heeft ze dat gedaan – en zo bescherm je ook jouw fiets.

AirTag in gestolen fiets

Het verhaal begint bij een sportschool in Utrecht: Beatriz Spaltemberg zet haar fiets op slot, maar vergeet het sleuteltje uit het slot te halen. En uiteraard ben je dan in Utrecht – waar jaarlijks duizenden fietsen gestolen worden – de sjaak.

Na een uurtje in de sportschool was de fiets weg. Maar door het hoge aantal diefstallen was Spaltemberg goed voorbereid: ze had een AirTag in haar fiets gestopt. Dit kan bijvoorbeeld onder je zadel, in je fietsbel, of op een andere goed verborgen plek. Zo vind je de fiets zo weer terug op de kaart.

Hulp van de politie

Spaltemberg opende d’r Zoek mijn-app en traceerde de AirTag bijna in real-time. Niet heel verrassend, gezien de AirTag zijn locatie doorgeeft via iPhones en iPads in de buurt – en daarvan zijn er in Utrecht meer dan genoeg.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Na de politie gebeld te hebben, kon Spaltemberg de fiets aanwijzen met de ‘Zoek in de buurt’-functie in de Zoek mijn-app. Hiermee geeft de iPhone precies aan waar de AirTag is, nauwkeurig tot ongeveer 10cm. De politie heeft de fiets vervolgens terugveroverd.

AirTag in je fiets: wel zo slim

AirTag fiets

Het kan dus echt lonen om een AirTag in je fiets te verstoppen – en dat is zo gepiept, bijvoorbeeld met een AirBell of Laut Bike Tag. Met eerstgenoemde verstop je de tracker in je fietsbel, die op zo’n manier is bevestigd dat je hem niet zomaar los krijgt. Met de tweede verstop je hem onder je zadel.

Bekijk de AirBell (€ 22,99) bij Amazon.nl

Bekijk de Laut Bike Tag (€ 18,95) bij Bol.com

En wil je precies weten hoe je je fiets trackt met een AirTag? Lees dan ons artikel: Zo bescherm je je fiets tegen diefstal met een AirTag.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac