Terug naar Geen gezicht: 27-inch Display naast 27-inch iMac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Geen gezicht: 27-inch Display naast 27-inch iMac

Door Redactie iCreate20 september 2010 15:492 min. leestijd5

Een waarschuwing voor de 27-inch iMac-bezitters die hun bureaublad willen uitbreiden: de 27-inch LED Cinema Display is wellicht niet de ideale tweede monitor.

Probleem
Ik zal uitleggen waarom Apple’s nieuwe 27-inch monitor niet het ideale maatje is voor jouw enorme iMac. Het gevaar zit hem in de hoogte, de bovenste rand van de LED Cinema Display komt niet overeen met die van de iMac. Het 27-inch LED Cinema Display is namelijk 2,6 centimeter te laag.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Oorzaak
De oorzaak van het probleem zou wel eens in de voet van beide apparaten kunnen zitten. Het zou mij namelijk niets verbazen als deze identiek zijn. Bedenk hierbij dat de iMac over een aluminium bumper beschikt om de computerhardware in te proppen en je begrijpt waarom de Mac een stukje hoger is dan het display.

Ik vind het lelijk. Als ik aan het hoofd van Apple stond, had ik ervoor gekozen om het LED Cinema Display een hogere voet te geven zodat deze op exact dezelfde hoogte uitkomt als het scherm van de iMac.

Oplossing
Gelukkig ben ik niet te beroerd om een oplossing te bieden voor alle consumenten die kampen met dit probleem: zet je Cinema Display op een stapeltje van 6 iCreate’s.  Zes magazines zijn precies 2,6 centimeter dik. Probleem opgelost.

De 27-inch LED Cinema Display kost € 1099 en kan gereserveerd worden in de online Apple Store. De levertijd bedraagt 4 weken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Spysical
Lezer
Spysical

Je houd er alleen geen rekening mee dat in de iMac een hele Mac zit verwerkt.

En die moet nou eenmaal ergens gelaten worden 😉

Arch
Lezer
Arch

Alleen omdat er een Mac in verwerkt zit wil toch niet zeggen dat Apple er geen rekening mee had kunnen houden dat die 27″ LED display een beetje lijnt met de iMac als je ze naast elkaar wilt zetten?

gert
Lezer
gert

Ik heb ook een Imac 27 met een cinema er naast en idd het ziet er niet uit, ik heb nu een blok hout onder mijn scherm staan. Dat de hoogte van de buitenkant niet het zelfde is vind ik storend, maar dat als beiden normaal op mijn buro staan, dan zit er een dikke inch verschil tussen de hoogte van het feitelijke scherm. Ik ben al een tijd zoekende naar een oplossing en de antwoorden die ik van apple resellers krijg is een buro steun te kopen voor zowel de cinema als voor de imac maar dat is belachelijk… Lees meer »

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

@ Gert:

Wat vind je van dit idee: een VESA-mount.

Dus je haalt de voet van zowel de iMac als het Cinema Display en je hangt beide schermen aan een monitorarm. Dan kun je de hoogte van het display zelf bepalen…

http://store.apple.com/nl/product/MC772ZM/A?mco=MTY3ODQ5OTY

RS
Lezer
RS

Zelf gebruik ik deze oplossing:

2 VHS banden uit de hoes halen en in de breedte achter elkaar plaatsen.

Perfect Match!

Je zou de banden nog zilverkleurig kunnen overspuiten.
Maar ’t zwarte stoort geen moment.