Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Komt er een nieuwe HomePod met deze handige functie?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
HomePod mini


Lees verder na de advertentie

Sinds vorige maand is de HomePod mini ein-de-lijk beschikbaar in Nederland. Maar terwijl de slimme speaker voor ons nog splinternieuw is, zou Apple al werken aan een opvolger voor dit model. En deze HomePod krijgt waarschijnlijk een handige nieuwe functie!

Nieuwe HomePod, nieuwe functie

Mark Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg dat hij ‘absoluut’ een nieuwe HomePod verwacht. De bekende Apple-analist beweert dat het om een nieuwe HomePod mini gaat, al weet hij dit niet 100% zeker. Wel is hij overtuigd dat Apple momenteel geen plannen heeft om een grote versie van de HomePod te maken. Deze kun je voorlopig dus van je Apple-bingokaart halen.

Wat deze nieuwe HomePod mini anders maakt dan het huidige model? In ieder geval één nieuwe functie. Gurman verwacht namelijk dat de speaker een eigen camera krijgt. Hiermee zou het toestel compatibel worden met FaceTime, waardoor je met je vrienden en familie kunt videobellen. Uiteraard wel in combinatie met een aangesloten Apple TV, zodat je zelf ook wat hebt om naar te kijken. En over de Apple TV gesproken: je kunt de HomePod mini al als speaker voor je televisie gebruiken, maar deze functies worden waarschijnlijk nog uitgebreider.

HomePod mini

Even terugdraaien: de HomePod mini is Apple’s kleinste slimme speaker. Heb je hier nog nooit van gehoord, dan mis je wat. Met zo’n toestel kun je namelijk een hoop: muziek afspelen, informatie opvragen, een intercom gebruiken, aangesloten apparaten aansturen – de mogelijkheden zijn eindeloos.


kooptip

De HomePod mini is niet Apple’s enige slimme speaker. Het kleine toestel verscheen in de Verenigde Staten in november van 2020, terwijl daar in februari van 2018 al een reguliere HomePod werd uitgebracht. Een groot succes was dit niet: hij is nooit in Nederland verschenen en heeft geen opvolger gekregen. De mini lijkt dus al een groter succes, waardoor een mogelijke opvolger niet vergezocht lijkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!