Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Fotostream Apple stopt (en al heel snel) – wat moet je doen?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Foto logo


Lees verder na de advertentie

Maak jij nog gebruik van Apple’s Fotostream? Slecht nieuws dan: Apple stopt met deze fotodienst. En al heel snel: Mijn fotostream stopt op 26 juli 2023, maar je gaat het eerder al merken. Apple adviseert om ruim voor die tijd al over te stappen op iCloud-foto’s.

Wat is Mijn fotostream?

Mijn fotostream is een dienst waarin je duizend meest recente foto’s dertig dagen lang bewaard worden. Ze verschijnen automatisch op je andere Apple-apparaten en daar kun je ze dan lokaal opslaan. Doe je dat niet in die dertig dagen, dan vind je de foto’s later nog uitsluitend terug op het originele apparaat. In tegenstelling tot iCloud-foto’s zijn er helemaal geen kosten aan verbonden en kost het ook geen iCloud-opslag.

Fotostream Apple stopt, maar waarom?

Fotostream Apple stopt

Apple wil dat je de overstap maakt naar iCloud-foto’s – waarbij je overigens ook 5 GB gratis opslag hebt. In feite is die transitie al jaren gaande, want sinds de komst van de iCloud fotobibliotheek in september 2014, geeft Apple nauwelijks nog aandacht aan Fotostream. De iCloud-fotobibliotheek, wordt ieder jaar aangevuld met nieuwe handige functies.


kooptip

‘Mijn fotostream’ heeft ook zo zijn beperkingen. Zoals gezegd werkt het maar voor dertig dagen en maximaal duizend foto’s. Download je de foto’s naar een iPhone, iPad of iPod touch, dan gebeurt dat met een lagere resolutie. Bovendien kan fotostream niet uit de voeten met Live Photos & video’s, en worden wijzigingen in de foto’s niet rechtgetrokken op al je apparaten.

En wat nu?

Op 26 juli stopt Mijn fotostream definitief, maar je gaat het eerder al merken. Nieuwe foto-uploads worden namelijk al dertig dagen eerder stopgezet, zodat je fotostream op de genoemde datum ook al echt leeg is.

Weet je niet zeker of je gebruikmaakt van Mijn fotostream, dan kun je dat eenvoudig checken. In de app Foto’s vind je in dat geval bij de albums een ‘Mijn Fotostream’-album. Je kunt ze nu nog daarvan uit lokaal opslaan. Wil je geen iCloud-foto’s gaan gebruiken, dan moet je straks je foto’s op een andere manier delen met je andere apparaten, bijvoorbeeld AirDop of ‘good old’ e-mail. Je gaat geen foto’s kwijtraken: de foto’s in Mijn fotostream staan al op ten minste één van je apparaten.

Besluit je straks om iCloud-fotobibliotheek wél te gaan gebruiken? Dan worden al je foto’s sowieso constant gelijkgetrokken op al je apparaten en is er niet bijzonder veel aan de hand.

Bron: Apple