Terug naar FixjeiPhone krijgt Keurmerk Refurbished
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

FixjeiPhone krijgt Keurmerk Refurbished

Door Laura Grootaarts8 juni 2020 10:012 min. leestijd0

Fixje, de grootste iPhone-reparatiesite van Nederland, heeft sinds vorige week het Keurmerk Refurbished. Dat betekent dat de refurbished iPhones die ze aanbieden, voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat je er als consument dus geen kat in de zak koopt.

FixjeiPhone keurmerk refurbished

Fixje Keurmerk Refurbished

Koop je een iPhone bij winkels die het Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland dragen, dan heeft dat wat voordelen. Zo worden de refurbished iPhones op meer dan vijftig punten gecontroleerd. Bovendien heb je twee jaar garantie op je iPhone. ‘In onze missie vinden wij het belangrijk dat duurzame alternatieven op repareren, zoals refurbished iPhones net als onderdelen, aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen’, zegt Ricardo Groothedde, mede-eigenaar Fixje.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit zijn de eisen waaraan een bedrijf met dit keurmerk moet voldoen:

  • Kwaliteit gegarandeerd: iPhones ondergaan een soort APK-keuring waarbij het toestel op vijftig punten gecontroleerd wordt.
  • Recht op garantie: als consument heb je recht op twee jaar garantie op je aankoop, ook op toebehoren als de oplader.
  • Uniforme cosmetische gradaties: het begrip ‘Zo goed als nieuw’ is in de praktijk nogal rekbaar. Bij bedrijven die het Keurmerk Refurbished hebben, is het glashelder.
  • Professioneel bedrijf: het refurbishen moet een kernactiviteit zijn en er moet jaarlijks ten minste 2 miljoen euro mee worden omgezet.
  • Financieel gezond: bedrijven moeten financieel gezond zijn. De solvabiliteit, vermogenspositie, omzet/resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten worden daarom goed onder de loep genomen.

Het keurmerk refurbished bestaat sinds vorig jaar en er zijn steeds meer bedrijven die het label mogen dragen. Op dit moment zijn dat naast Fixje ook Leapp, Forza, Renewd, IUsed en Swoop. Naar verwachting zullen er nog meer bedrijven volgen.

Bron: Fixje

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar