Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

FixjeiPhone krijgt Keurmerk Refurbished

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
FixjeiPhone keurmerk refurbished


Lees verder na de advertentie

Fixje, de grootste iPhone-reparatiesite van Nederland, heeft sinds vorige week het Keurmerk Refurbished. Dat betekent dat de refurbished iPhones die ze aanbieden, voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat je er als consument dus geen kat in de zak koopt.

Fixje Keurmerk Refurbished

Koop je een iPhone bij winkels die het Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland dragen, dan heeft dat wat voordelen. Zo worden de refurbished iPhones op meer dan vijftig punten gecontroleerd. Bovendien heb je twee jaar garantie op je iPhone. ‘In onze missie vinden wij het belangrijk dat duurzame alternatieven op repareren, zoals refurbished iPhones net als onderdelen, aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen’, zegt Ricardo Groothedde, mede-eigenaar Fixje.

Dit zijn de eisen waaraan een bedrijf met dit keurmerk moet voldoen:

  • Kwaliteit gegarandeerd: iPhones ondergaan een soort APK-keuring waarbij het toestel op vijftig punten gecontroleerd wordt.
  • Recht op garantie: als consument heb je recht op twee jaar garantie op je aankoop, ook op toebehoren als de oplader.
  • Uniforme cosmetische gradaties: het begrip ‘Zo goed als nieuw’ is in de praktijk nogal rekbaar. Bij bedrijven die het Keurmerk Refurbished hebben, is het glashelder.
  • Professioneel bedrijf: het refurbishen moet een kernactiviteit zijn en er moet jaarlijks ten minste 2 miljoen euro mee worden omgezet.
  • Financieel gezond: bedrijven moeten financieel gezond zijn. De solvabiliteit, vermogenspositie, omzet/resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten worden daarom goed onder de loep genomen.

Het keurmerk refurbished bestaat sinds vorig jaar en er zijn steeds meer bedrijven die het label mogen dragen. Op dit moment zijn dat naast Fixje ook Leapp, Forza, Renewd, IUsed en Swoop. Naar verwachting zullen er nog meer bedrijven volgen.


kooptip

Bron: Fixje