Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Filmic Pro dreigt te verdwijnen: dit is het beste alternatief

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Filmic Pro verdwijnt

Filmic Pro, een populaire app om professionele films op je iPhone te maken, dreigt te verdwijnen. Maar er is een alternatief!

Lees verder na de advertentie

Gaat Filmic Pro verdwijnen?

Hoewel Filmic Pro al jarenlang dé standaard is voor het maken van films op je iPhone, is de toekomst van de app in één klap onzeker geworden. Volgens techblog PetaPixel is namelijk het voltallige team achter de app ontslagen, na een overname door Bending Spoons in september 2022, en de overstap naar een abonnementenmodel in plaats van een eenmalige aankoop.

Filmic Pro

Het LinkedIn-profiel van Neill Barham, de oprichter van Filmic, lijkt het nieuws te bevestigen: daar staat namelijk dat hij in november bij Bending Spoons is vertrokken. Het vertrek van het Filmic-team zou betekenen dat er voor Filmic Pro geen toekomst meer is.

kooptip

Filmic Pro alternatief

Wie de handmatige filmopties van Filmic Pro niet wil gaan missen, kan overstappen op een andere professionele film-app die al een tijdje in opkomst is: Blackmagic Camera. Deze app is ontwikkeld door Blackmagic Design, dat bekend staat om zijn professionele filmcamera’s.

In de app krijg je alle opties die je ook van Filmic gewend bent, met handmatige bediening voor je sluitertijd, witbalans, ISO-waarden en meer, en opties voor kleuren, bitrates en filmformaten. Ook houd je gemakkelijk het audioniveau, de histogram, opslag en meer bij tijdens het filmen. De app werd ook gebruikt om Apple’s ‘Scary fast’-evenement in z’n volledigheid te filmen, en het mooiste: hij kost niks!

Ook Evernote mogelijk in gevaar

Ook voor Evernote, dat ook onderdeel uitmaakt van Bending Spoons, zijn de massaontslagen geen goed nieuws. De notitie-app krijgt sowieso al de nodige kritiek, omdat de gratis versie je nu gaat beperken tot maximaal 50 notities. Als het succes van Filmic’s abonnement een voorbode is, kan ook Evernote op deze manier in de problemen komen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!