Terug naar Externe harde schijf aan je iPad, het kan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Externe harde schijf aan je iPad, het kan

Door Redactie iCreate7 mei 2010 10:192 min. leestijd2

Leuk zo’n iPad, maar een USB-aansluiting voor externe accessoires ontbreekt. Dat is niet helemaal waar, ik weet het, er is tenslotte een Camera Connection Kit beschikbaar. Dit witte blokje aan de iPad-connector schenkt een USB-poort voor het aansluiten van een digitale fotocamera. Maar dat is het dan ook, een USB-poort om foto’s naar de iPad te kopiëren. De verloopstekker is niet bedoeld voor een externe harde schijf.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Daar komt vandaag verandering in. Ene Max Shay is het gelukt om met de Spirit jailbreak en de Camera Connection Kit een externe harde schijf aan te sluiten op de iPad. Om dit foefje mogelijk te maken heb je tevens een split-USB-kabel en een Mac nodig. De Mac heb je vast al staan, de kabel wordt standaard geleverd bij menig externe (draagbare) harde schijf.

Deze USB-kabel met dubbele aansluiting is nodig om de schijf van voldoende stroom te voorzien. De Mac fungeert als externe voeding voor de schijf, dus moet er een stekker in de Mac. De andere stekker gaat in de iPad voor het dataverkeer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een paar regeltjes in de Terminal invoeren en de iPad is dikke vriendjes met de externe schijf. Met het verloopstekkertje, extra Mac en de USB-kabel is het wel een rommeltje, maar het kan! De opstelling van Shay mag dan niet ideaal zijn, het bewijst wel dat Apple extra functies van de iPad bewust achter houdt.

Voor de complete uitleg wijs ik je door naar de website van Max Shay

Externe harde schijf aan je iPad. Een rommeltje, maar het werkt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frans Maassen (EducatieNET)
Lezer
Frans Maassen (EducatieNET)

Het hangt eraf vanuit welk perspectief je kijkt… “het bewijst wel dat Apple extra functies van de iPad bewust achter houdt” is een voor de hand liggende veronderstelling als je redeneert vanuit “techniek” “Apple schat in dat haar doelgroep geen extra harde schijf zal gebruiken bij de iPad” is ook waar als redeneert vanuit de doelgroep die geen idee heeft wat ie moet met een extra harde schijf (bijv. de digibeten die nu eindelijk de beschikking gaan krijgen over een apparaat dat ze WEL kunnen begrijpen. Steeds meer functies (bijv. E-learning) zullen plaatsvinden “in the cloud” en vereisen voor grote… Lees meer »

wouter
Lezer
wouter

ik zal het zo zeggen. koop een dune. geen gezever met kabels hier en daar. 3usb poorten een hdd tot 560 gig mogelijk. draait op windows 7 linux of in de toekoms android. fuck apple dan maar. waarom meer betalen voor iets waar je niet alles mee kunt.