Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Kijktip: Tom Waes beklimt El Capitan in Tomtesterom (video)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
El Capitan Tom Waes


Lees verder na de advertentie

Gisteren op de Nederlandse televisie te zien: een berg — of een rotswand eigenlijk — die iedere Mac-liefhebber kent. El Capitan! In een herhaling van het programma Tomtesterom, probeert presentator Tom Waes de rotsformatie te beklimmen. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Tom Waes beklimt El Capitan

El Capitan kun je dus kennen van de Mac: het was de voorloper van het besturingssysteem macOS Sierra. Ieder besturingssysteem heeft een bijbehorende wallpaper. De bureaublad-achtergrond waar je een jaar tegenaan hebt gekeken, toont El Capitan, een bijna loodrechte rots van ruim 900 meter hoog.

El Capitan achtergrond

El Capitan geldt als een van de zwaarste beklimmingen ter wereld en Tom Waes probeert de rotswand met een minimum aan voorbereiding te beklimmen. Godzijdank onder begeleiding van een aantal zeer ervaren klimmers. Dat betekent dus ook dat-ie als een soort berggeit moet eten, poepen en slapen tegen de rotswand. Geloof ons: je kijkt nooit meer hetzelfde naar de El Capitan-wallpaper. Weg is het eens zo serene plaatje! De volledige uitzending zie je hieronder.


kooptip

https://youtu.be/ll5C3uBVHR8