Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Google opgelet: DuckDuckGo komt met privacy-vriendelijke Mac-browser

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
DuckDuckGo


Lees verder na de advertentie

Er verschijnt op korte termijn een Mac-versie van de privacyvriendelijke browser DuckDuckGo. Dat heeft het bedrijf eerder deze week bekendgemaakt via een blog. Eerder was er al een DuckDuckGo Privacy Browser voor de iPhone.

DuckDuckGo Privacy Browser Mac komt eraan

DuckDuckGo ken je misschien al als zoekmachine waarmee je privé kunt zoeken en browsen en er is ook een DuckDuckGo Privacy Browser te downloaden in de App Store. Die browser komt nu dus ook naar je Mac. Vergeleken met bijvoorbeeld Chrome moet deze browser, ‘cleaner, meer privé en sneller’ worden.

De DuckDuckGo Mac-browser krijgt een ‘robuuste privacybescherming’ die standaard werkt. Als gebruiker hoef je je niet bezig te houden met ingewikkelde instellingen, misleidende waarschuwingen en er zijn geen gradaties in de bescherming van je privacy. Het werkt gewoon direct al, als je zoekt, surft, mailt en meer. DuckDuckGo onthoudt je (zoek)gegevens niet en de zoekmachine volgt je ook niet. Iedereen krijgt bij dezelfde zoekopdracht dezelfde zoekresultaten, er wordt niet gepersonaliseerd.

De nieuwe browser wordt niet gebouwd op basis van Chromium (van Google), maar rondom de mogelijkheden van het besturingssysteem zelf. Bij de macOS zou de basis dus Safari zijn. Zo kan DuckDuckGo heel veel ‘onnodige rommel’ achterwege laten. De browser wordt nu al druk getest, de officiële releasedatum is nog niet bekend.

Kennismaken met DuckDuckGo?


kooptip

Wil je alvast kennismaken met DuckDuckGo? Op je iPhone en je iPad kun je hem als standaardzoekmachine instellen, in plaats van Google. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Safari’ en kies je voor DuckDuckGo.

Bron: spreadprivacy.com.