Terug naar Google opgelet: DuckDuckGo komt met privacy-vriendelijke Mac-browser
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google opgelet: DuckDuckGo komt met privacy-vriendelijke Mac-browser

Door Laura Grootaarts22 december 2021 10:322 min. leestijd0

Er verschijnt op korte termijn een Mac-versie van de privacyvriendelijke browser DuckDuckGo. Dat heeft het bedrijf eerder deze week bekendgemaakt via een blog. Eerder was er al een DuckDuckGo Privacy Browser voor de iPhone.

DuckDuckGo Privacy browser

DuckDuckGo Privacy Browser Mac komt eraan

DuckDuckGo ken je misschien al als zoekmachine waarmee je privé kunt zoeken en browsen en er is ook een DuckDuckGo Privacy Browser te downloaden in de App Store. Die browser komt nu dus ook naar je Mac. Vergeleken met bijvoorbeeld Chrome moet deze browser, ‘cleaner, meer privé en sneller’ worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De DuckDuckGo Mac-browser krijgt een ‘robuuste privacybescherming’ die standaard werkt. Als gebruiker hoef je je niet bezig te houden met ingewikkelde instellingen, misleidende waarschuwingen en er zijn geen gradaties in de bescherming van je privacy. Het werkt gewoon direct al, als je zoekt, surft, mailt en meer. DuckDuckGo onthoudt je (zoek)gegevens niet en de zoekmachine volgt je ook niet. Iedereen krijgt bij dezelfde zoekopdracht dezelfde zoekresultaten, er wordt niet gepersonaliseerd.

De nieuwe browser wordt niet gebouwd op basis van Chromium (van Google), maar rondom de mogelijkheden van het besturingssysteem zelf. Bij de macOS zou de basis dus Safari zijn. Zo kan DuckDuckGo heel veel ‘onnodige rommel’ achterwege laten. De browser wordt nu al druk getest, de officiële releasedatum is nog niet bekend.

Kennismaken met DuckDuckGo?

Wil je alvast kennismaken met DuckDuckGo? Op je iPhone en je iPad kun je hem als standaardzoekmachine instellen, in plaats van Google. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Safari’ en kies je voor DuckDuckGo.

Bron: spreadprivacy.com.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar