Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Eindelijk donkere modus op de Mac'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS donkere modus


Lees verder na de advertentie

Dit najaar komt macOS 10.14 uit, waarschijnlijk met een functie waar veel gebruikers al jaren op wachten: een nachtmodus. Dat is prettiger voor je ogen (vooral in de avonduren) en het kan ook energie besparen. En sommige mensen vinden het gewoon mooier.

Aanwijzingen voor donkere modus Mac

In de code van WebKit – de motor achter Safari – zijn aanwijzingen voor een donker thema aangetroffen. De code maakt het mogelijk om donkere websites te genereren op basis van de app zelf. De maker van de website hoeft er niets voor te doen. Knoppen en lijsten worden automatisch aangepast naar een donker kleurenschema. Mogelijk is het breder dan dat, en kan macOS systeembreed dit soort aanpassingen doen, zonder dat ontwikkelaars er hun app voor hoeven aanpassen.

In macOS is nu overigens ook al een soort donkere modus te vinden, maar deze is zeer beperkt. Hiermee kun je de menu’s en het Dock donker maken. Je activeert dit via ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’: zet hier een vinkje voor ‘Gebruik donkere menubalk en donker Dock’. Ook kunnen ontwikkelaars sinds El Capitan hun app hierop inrichten, maar die extra handelingen zijn straks niet meer nodig.

Release macOS 10.14


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Tijdens de WWDC18, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars die start op 4 juni, horen we meer over macOS 10.14 – de opvolger van het huidige macOS High Sierra. In de zomer wordt de software getest en in september kun je je Mac updaten.

Zou jij switchen naar een donker thema op de Mac?