Terug naar 'Eindelijk donkere modus op de Mac'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Eindelijk donkere modus op de Mac'

Door Laura Grootaarts23 april 2018 11:562 min. leestijd0

Dit najaar komt macOS 10.14 uit, waarschijnlijk met een functie waar veel gebruikers al jaren op wachten: een nachtmodus. Dat is prettiger voor je ogen (vooral in de avonduren) en het kan ook energie besparen. En sommige mensen vinden het gewoon mooier.

donkere modus mac

Aanwijzingen voor donkere modus Mac

In de code van WebKit – de motor achter Safari – zijn aanwijzingen voor een donker thema aangetroffen. De code maakt het mogelijk om donkere websites te genereren op basis van de app zelf. De maker van de website hoeft er niets voor te doen. Knoppen en lijsten worden automatisch aangepast naar een donker kleurenschema. Mogelijk is het breder dan dat, en kan macOS systeembreed dit soort aanpassingen doen, zonder dat ontwikkelaars er hun app voor hoeven aanpassen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In macOS is nu overigens ook al een soort donkere modus te vinden, maar deze is zeer beperkt. Hiermee kun je de menu’s en het Dock donker maken. Je activeert dit via ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’: zet hier een vinkje voor ‘Gebruik donkere menubalk en donker Dock’. Ook kunnen ontwikkelaars sinds El Capitan hun app hierop inrichten, maar die extra handelingen zijn straks niet meer nodig.

Release macOS 10.14

Tijdens de WWDC18, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars die start op 4 juni, horen we meer over macOS 10.14 – de opvolger van het huidige macOS High Sierra. In de zomer wordt de software getest en in september kun je je Mac updaten.

Zou jij switchen naar een donker thema op de Mac?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar