Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Bouw een Thunderbolt Display-wand met je iMac

Auteur: iCreate
4 reacties


Lees verder na de advertentie

Met een wachttijd van nog maximaal 5 dagen in de Apple Online Store begint het toch wel te kriebelen: de Thunderbolt Display komt eraan. Maar wat zijn de beperkingen ervan? Kun je bijvoorbeeld één of twee schermen aansluiten op de MacBook Air? En kun je een beeldschermwand maken met je iMac als kloppend hart?

MacBook Air
In een nieuw supportdocument van Apple komt naar voren wat er wel en niet mogelijk is met de Thunderbolt Display. Zo kan er op de MacBook Air slechts één display aangesloten worden. De Thunderbolt-kaart in de MacBook Air is namelijk niet krachtig genoeg is om meerdere displays aan te sluiten. Dit heeft overigens geen invloed op het aansluiten van andere apparaten op de Thunderbolt Display.

Beeldschermwand
De MacBook Pro, Mac mini, iMac en Mac Pro kunnen allemaal twee Thunderbolt Displays aan, waarbij opgemerkt moet worden dat het scherm van de 13-inch MacBook Pro op zwart gaat zodra er twee displays aangesloten worden. De mogelijkheid om twee Thunderbolt Displays te koppelen houdt overigens ook in dat je in combinatie met een 27-inch iMac een complete beeldschermwand kunt opbouwen met een totale grootte van maar liefst 81-inch (exclusief de stelling van Pythagoras).

Cinema Display
MacWorld heeft het nieuwe display getest en kwam tot de ontdekking dat het ook mogelijk is om een Cinema Display op de Thunderbolt Display aan te sluiten. Dit kan weliswaar niet direct, maar wel indirect door middel van een doorschakeling met een ander Thunderbolt-apparaat. Je hoeft je oude Cinema Display dus nog niet de deur uit te doen, mocht je graag een tweede externe display op je Mac willen aansluiten.


kooptip