Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De iPhone 14-serie: alles over het nieuwste vlaggenschip

Auteur: iCreate
0 reacties

Een nieuw design, verbeterde camera’s en een lading nieuwe features: Apple zet flinke stappen voorwaarts met de aankondiging van de iPhone 14-reeks. Maar wat is er precies nieuw, en waarin verschillen de modellen van elkaar? Dat lees je hier.

Lees verder na de advertentie

Design vooral bij de Pro geüpdate

De standaard-modellen van de iPhone 14 tonen veel gelijkenissen met hun ‘broertjes’ uit de iPhone 13-serie. Ze hebben nog steeds een notch bovenin het scherm waar de selfiecamera zit en zijn qua formaat ook vergelijkbaar.

De iPhone 14 Pro-modellen hebben de grootste transformatie doorstaan. Zoals al veel over gespeculeerd werd, is de bekende notch vervangen door een pilvormige uitsparing in je scherm. Apple noemt dit het ‘Dynamic Island’ en is ontworpen om relevante informatie over het gebruik van je iPhone weer te geven, zonder dat je scherm hiervoor oplicht. Zo kun je in het Dynamic Island zien of je AirPods verbonden zijn, toont het Apple Music albumhoezen en toont het wanneer je iPhone wordt opgeladen.

Verschillende kleuren

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple weet ieder jaar te verrassen met een nieuwe kleurvariant van hun laatste vlaggenschip. Waar ze vorig jaar met een groene variant van de iPhone 13 kwamen, heeft de iPhone 14 een paarse variant. De overige kleuren waaruit je kan kiezen zijn lichtblauw, zwart, wit en rood.

De Pro-reeks heeft een andere kleurvariatie. Ook de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn verkrijgbaar in het paars, al is het wel een diepere paarstint dan bij de standaard iPhone 14-modellen. Hij doet daarom wat chiquer aan dan de instapmodellen. Ook de andere kleuren van de Pro-varianten zijn elegant: ze komen namelijk in het goud, zilver en diepzwart.

Vernieuwde camera

Een ander groot verschil tussen de standaard iPhone 14 en de Pro-reeks is de camera. De iPhone 14 Pro-edities beschikken namelijk over drie camera’s aan de achterzijde van het toestel, waarvan de hoofdcamera kiekjes in maar liefst 48 megapixel schiet. De overige twee camera’s zijn een ultragroothoeklens en een telelens waarmee je optisch in kan zoomen in de hoogste kwaliteit.

De iPhone 14 en 14 Plus moeten hierop toegeven en beschikken ‘slechts’ over twee 12 megapixel camera’s aan de achterkant van het toestel. De telelens ontbreekt, waardoor je 2 keer optische zoom hebt in plaats van de zes keer die de Pro-modellen bieden. De frontcamera is op de standaardmodellen wél flink verbeterd: deze heeft namelijk een groter diafragma. Deze laat meer licht door, waardoor je ook in donkere omgevingen met alle vier de iPhone-modellen toffe selfies maakt!

Enthousiast geworden? Meer lezen over de nieuwe iPhone-reeks doe je hier.