Terug naar Daar is ie dan eindelijk: de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Daar is ie dan eindelijk: de Apple Watch

Door Daan Jeuken9 september 2014 20:012 min. leestijd0

Apple Watch varianten

Ja, het is een horloge, nee, hij heet geen iWatch: het is de Apple Watch. Het is niet alleen een mode-item, maar ook een persoonlijk communicatiemiddel en fitness-accessoire. Het horloge werkt alleen met een iPhone, vanaf de iPhone 5. Hij is beschikbaar vanaf begin volgend jaar en gaat op zijn minst $ 349 kosten.

Nieuwe interface

De Apple Watch neemt heel veel taken over van de iPhone en daarvoor is een nieuwe interface nodig. Multitouch op zo’n klein scherm is namelijk zo onhandig, dat de knoppen aan de zijkant de Apple Watch bedienen. Het draaiwiel aan de zijkant doet zowaar denken aan het klikwiel van de iPod, maar dan vele malen verfijnder. Maar ook het flexibele Retina-display is uiterst verfijnd: het geeft feedback aan je pols en het voelt het verschil tussen een tik en een druk. Tot slot kun je de Apple Watch ook bedienen met Siri, maar helaas nog steeds niet in het Nederlands.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Feedback

De feedback van het horloge brengt vele nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo krijg je bij navigatie verschillende trilpatronen voor bijvoorbeeld linksaf of rechtsaf. Je kunt zelfs je hartslag doorsturen.

Apple Watch Bandjes

Verschillende modellen en collecties

De Apple Watch komt in twee maten, van 38 mm en 42 mm. Het klokkie zelf is er in zes modellen en er zijn zes verschillende soorten bandjes ontwikkeld, die perfect vastklikken in het horloge. Om de keuze nog groter te maken zijn er drie collecties: de Apple Watch, de Apple Watch Sport met stevigere materialen en de Apple Watch Edition, met echt goud.

Activity

Gezondheid en fitness

De Apple Watch is dankzij WatchKit ook open voor andere ontwikkelaars. Daarnaast heeft Apple ook zelf twee nieuwe apps ingebouwd: voor fitness en voor workouts. Daarmee moet het horloge zijn derde grote taak vervullen: het is een uitgebreid sportaccessoire voor iedereen die zo nu en dan van zijn luie reet wil komen tot de professionele sporter. De activiteitenapp meet drie dingen: je beweging, je sportactiviteiten en hoe vaak je opstaat.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar