Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Corona-app blijkt aanslag op iPhone-batterij

Auteur: Terry Stooker
50 reacties
corona-app oktober


Lees verder na de advertentie

Hoeveel stroom gebruikt de CoronaMelder-app? Deze vraag leeft bij veel mensen. Terecht, want je wilt toch ten minste het einde van de dag wel halen op een acculading. Volgens de makers zou het gebruiken van de Corona-app geen aanslag op je batterij zijn, omdat CoronaMelder gebruikmaakt van een speciaal soort bluetooth. In de praktijk horen we echter steeds vaker andere verhalen.

corona app batterij duur

Corona-app: batterij snel leeg

De Corona-app maakt gebruik van een Bluetooth Low Energy (lage-energiebluetooth) en zou zodoende niet veel van de batterij verlangen. Officiële percentages zijn er niet, maar RTL Nieuws-techjournalist Daniël Verlaan komt uit op zo’n 3 tot 6 procent. Ook 2 tot 3 procent komt op internet vaak voorbij. Hoeveel procent precies verschilt per telefoon, zoals ook in de app aangegeven wordt.

Een kleine inventarisatie op de iCreate-redactie leert echter dat de percentages bij ons heel wat hoger liggen: 12 procent, 20 procent, zelfs 47 procent. Kijk je over 10 dagen, wat een beter beeld geeft, dan liggen de percentages op 4, 14 en 24 procent. 4 procent klinkt dan het meest schappelijk. Ons iPhone-gebruik is waarschijnlijk al bovengemiddeld, dus dat maakt de getallen opvallend hoog. Want hoe meer je op je iPhone doet, hoe kleiner het percentage dat de Corona-app aan energie verbruikt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je weten hoeveel de CoronaMelder-app verbruikt op jouw iPhone? Ga dan naar ‘Instellingen>Batterij’ en scrol naar beneden. Let op: je moet kijken naar het percentage achter ‘Gezondheid, Blootstelling aan COVID-19’, dus niet dat van de CoronaMelder.

CoronaMelder accu

Te veel stroomverbruik?

Van een van onze lezers kregen we zelfs bericht dat CoronaMelder op haar nieuwe iPhone SE zelfs 65 procent (!) van het batterijgebruik voor zijn rekening neemt. Nu is dat natuurlijk absurd hoog, zelfs als je verder helemaal niets met je iPhone doet. Is dit bij jou ook het geval, dan zijn er een aantal dingen om te proberen:

  • Allereerst kun je de app een keer verwijderen van je iPhone en opnieuw installeren vanuit de App Store. 
  • Biedt dit geen soelaas? Dan kan een goede herstart van je iPhone ook nooit kwaad. Hoe doe je dit eigenlijk op een iPhone zonder thuisknop, zoals de iPhone 11 ? Daar is een trucje voor.
  • Ten slotte kun je er altijd voor kiezen om bij ‘Instellingen>Privacy>Gezondheid>Blootstelling aan COVID-19’ het schuifje achter ‘Blootstelling bijhouden’ op grijs zetten. Denk er wel aan dat de app dan zijn werk helemaal niet meer kan doen, dus doe dit alleen op de momenten dat je toch thuis op de bank zit of als je zeker weet dat je gezelschap niet besmet is.

Merk jij ook dat je iPhone sneller leeg is na installatie van de CoronaMelder? Laat het hieronder weten.