Terug naar Consumentenbond: refurbished iPhone kopen is vaak geen goed idee
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Consumentenbond: refurbished iPhone kopen is vaak geen goed idee

Door Koen van Ekeren28 februari 2018 11:472 min. leestijd0

Refurbished iPhones: ze zijn de laatste jaren sterk in opkomst. De toestellen zijn goedkoper dan een gloednieuw model, maar kwalitatief nagenoeg even goed – althans, zo wordt beweerd. Nu concludeert de Consumentenbond uit een steekproef dat een refurbished iPhone kopen in de meeste gevallen een slechte deal is.

refurbished iPhone kopen

‘Refurbished iPhone kopen onverstandig’

De Consumentenbond onderzocht 18 refurbished iPhone 6s-modellen, die werden bestempeld als ‘zo goed als nieuw’. Gemiddeld waren de telefoons €72 goedkoper dan een nieuw toestel. Dat is vrij weinig voor een toestel dat in de meeste winkels zo’n €485 kost.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Die relatief lage korting neem je graag voor lief als het toestel inderdaad zo goed als nieuw is, maar dit blijkt lang niet altijd het geval. Geen enkele aanbieder stopt een nieuwe batterij in de refurbished iPhone, zo blijkt uit de test. De gemiddelde capaciteit van de batterij is slechts 87 procent, wat bijzonder weinig is voor een iPhone die ‘zo goed als nieuw’ is.

Daarnaast ontvang je regelmatig een usb-lader en Lightning kabel waarbij de logo’s en teksten afwijken van het origineel. Hierbij gaat het dus waarschijnlijk om namaak.

De buitenkant zag er doorgaans wel goed uit, met ‘hooguit een klein gebruikersspoor’. Ook op de beeldkwaliteit en de camera had de Consumentenbond vaak weinig op te merken. Maar uiteindelijk beschouwde de Consumentenbond liefst twaalf van de achttien geteste modellen als een slechte deal.

Positief

Toch zijn gebruikers meestal tevreden over hun toestel, concludeert de Consumentenbond na een vragenlijst aan 11.000 bezitters van een refurbished iPhone. Driekwart verwacht dat ze in de toekomst weer een opgelapt toestel kopen en slechts 4% gaf de aanbieder van het toestel een onvoldoende.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar