Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Chinese nep-MacBook Air lijkt verdacht echt

Auteur: Daan Jeuken
12 reacties


Lees verder na de advertentie

Er is weer een nieuw product uit de Chinese kopieerfabriek gerold: de AirBook. Dit is een neppe MacBook Air, die op het eerste gezicht verdacht veel op het origineel lijkt. Een nadere inspectie brengt de tekortkomingen echter vrij snel aan het licht.

Plastic én Windows

De AirBook is 13-inch, evenals de MacBook Air, heeft een Apple-logo op de achterkant en de poorten voor onder meer usb, een SD-kaart en zelfs de MagSafe-adapter zitten op dezelfde plaats als bij Apple’s laptop. De AirBook is echter iets dikker, van 0,2 tot 0,72 inch in plaats van van 0,11 tot 0,68 inch. Bovendien is de AirBook niet van aluminium, maar van aluminiumkleur geverfd plastic. Klap je hem open, dan zie je een fragiel LED-display, een multitouch trackpad en een keyboard. Een Windows-keyboard wel te verstaan, want op de AirBook draait Windows.

Test

Voor de vorm heeft MIC Gadget de AirBook Copy aan een test onderworpen; het blijft immers een laptop. De conclusies zijn dat het plastic ding goedkoop aanvoelt, het touchpad niet geweldig werkt, het toetsenbord snel typen niet aan kan, de beeldschermresolutie te laag is, de rubber dopjes om de AirBook dicht te houden slecht vast zitten, de batterij het nog geen anderhalf uur volhoudt, de graphics net voldoende zijn om te Facebooken en de ventilatoren veel lawaai maken. O ja, en hij is ook niet zo snel.

Koopadvies

Na de grondige test heeft MIC Gadget uiteindelijk besloten om de koop van de AirBook toch af te raden. Ben jij ondanks al deze bevooroordeelde conclusies toch geïnteresseerd in een MacBook Air-look-a-like? Ga dan naar Huaqiangbei in Shenzhen en voor 500 dollar is de AirBook de jouwe.


kooptip