Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

CES 2022: 6x de leukste innovaties van ’s werelds grootste techbeurs

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
ces 2022


Lees verder na de advertentie

Na een volledig digitale editie in 2021, is ’s werelds grootste techbeurs momenteel weer in volle gang in Las Vegas. We laten je een selectie van de leukste nieuwe producten zien die tot nog toe op CES 2022 zijn gepresenteerd.

1. Activity tracker voor je hond

CES 2022: invoxia

Gps-halsbanden voor honden zijn niet nieuw, maar dit nieuwe exemplaar van Invoxia tilt het concept naar een hoger niveau. De Smart Dog Collar bevat namelijk kleine radarsensoren die de ademhaling en hartslag van honden meten. Zo houd je de gezondheid van je hond eenvoudig in de gaten. De halsband is verder voorzien van Bluetooth, wifi, GPS en zelfs mobiele data. Het is nog niet bekend wanneer de halsband in Europa beschikbaar komt, maar in de VS kun je hem komende zomer voor een prijs van 99 dollar aanschaffen.

2. Draaibare iMac-dock

hyperdrive


kooptip

Hyper introduceerde op de CES 2022 de HyperDrive Turntable Dock, speciaal voor de nieuwe 24-inch iMac. Het is een 360 graden draaibaar plateau om je iMac op te zetten en er zitten een hdmi-, een usb-c- en vier usb-a-poorten in, en een slot voor een sd- of micro-sd-kaart. Daarnaast is er ruimte voor een ssd-schijf tot 2 TB. De verschijningsdatum is nog niet bekend, de adviesprijs ligt op zo’n 200 dollar.

3. Lamp, luidspreker en projector

ces 2022: the freestyle

Samsung komt op de CES 2022 met The Freestyle, een draagbare projector waar je meer mee kunt dan alleen filmpjes van je iPhone op de muur projecteren. Het is namelijk een projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting in één. The Freestyle weegt slechts 830 gram en tovert elke ruimte makkelijk om tot een scherm. De houder van The Freestyle kan tot 180 graden draaien, zodat je overal video van hoge kwaliteit kunt weergeven – op tafels, vloeren, muren of zelfs plafonds. De autofocusfunctie zorgt voor helder beeld op elk oppervlak, tot een grootte van 100 inch. The Freestyle wordt geleverd met een dubbele passieve subwoofer die geluid in 360 graden produceert. Wanneer je niets projecteert, kun je The Freestyle gebruiken als sfeerverlichting, of als draadloze speaker met visuele effecten. The Freestyle is vanaf 14 februari beschikbaar in Nederland (prijs nog niet bekend).

4. Zwevende MagSafe-lader

ces 2022: linestand

Het bedrijf LINE heeft op de CES 2022 de LINESTAND onthuld, een ‘zwevende’ MagSafe-lader voor drie apparaten. Het ‘zwevende’ concept is mogelijk dankzij de universele VESA-bevestiging aan de achterkant. Je kunt het geheel dus aan de muur, of eventueel aan een arm bevestigen en er vervolgens een iPhone, Apple Watch en AirPods mee opladen. De LINESTAND wordt geleverd in space-grijs en zilver, en is gemaakt van 70% gerecycled aluminium.

5. Volautomatische drone

ces 2022: air neo

De AIR NEO, de 4e generatie luchtcamera’s van AirSelfie, levert een volledig autonome ervaring om luchtfoto’s en -video’s vast te leggen. Er zit namelijk geen controller bij. De AIR NEO is heel eenvoudig te gebruiken, en stijgt op en landt direct vanuit je hand. Bovendien kun je veilig vliegen zonder controller of vliegervaring. De magie van de NEO zit in de AutoFly-modi, waarbij gebruik wordt gemaakt van AI-lichaamstracking en gezichtsherkenning. De AIR NEO heeft op de CES 2022 een Innovation Award ontvangen voor het meest vernieuwende product.

6. Bluetooth-speaker op zonne-energie

exeger

Het Zweedse bedrijf Exeger produceert Powerfoyle, een materiaal dat alle vormen van licht omzet in energie. Nu is Exeger een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Mayht – ontwikkelaars van een drivertechniek met twee membranen die ze Heartmotion noemen. Die samenwerking heeft geleid tot een compacte, energiezuinige luidspreker die oneindig lang werkt doordat er stroom wordt gehaald uit alle soorten licht. Hieronder zie je een prototype, dat op de CES 2022 is gepresenteerd. De bedoeling is dat andere merken de techniek in de toekomst gaan integreren in consumentenproducten.