Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Camera: iPhone 7 vs. Samsung Galaxy S8

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Camera Samsung Galaxy s8


Lees verder na de advertentie

Op 29 maart presenteerde Samsung tijdens hun Unpacked-persconferentie twee nieuwe toestellen: de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8+. Samsung is hiermee nog steeds een geduchte concurrent voor Apple. Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Dan is de kans groot dat de camera een van de punten is waar je beslissing van afhangt. Dit is wat je moet weten als je graag foto’s maakt met je telefoon.

Samsung Galaxy s8

1. Beide 12 megapixel

Normaal praten ze bij Samsung de halve persconferentie over de nieuwe camera, dit keer bleef het bij enkele minuten. Niet heel verbazingwekkend, want de camera van de Galaxy S8 wijkt op papier eigenlijk niet af van zijn voorganger, de Galaxy S7. Daar is overigens niks mis mee, want daarmee had je al een bijzonder goede 12 megapixel-camera in handen – net zoals de iPhone 7 (Plus). Wel is de app waarmee je de camera aanstuurt veranderd, zo is er de optie om een reeks foto’s te combineren tot een optimale foto. Met zowel de S8 als de iPhone 7 kun je filmen in 4K.

2. Scherptediepte aanpassen

Het grotere model iPhone, de iPhone 7 Plus, heeft een dubbele camera.  Met de 7 Plus kun je dankzij de dubbele camera spelen met scherptediepte, wat vooral mooie portretfoto’s oplevert: het gezicht op de voorgrond blijft scherp, de achtergrond vervaagt. De Samsung Galaxy S8 heeft geen dubbele camera. Maar de S8 biedt dan weer Selectieve focus waarmee die functie softwarematig nagebootst wordt en waarmee je de scherptediepte achteraf kunt aanpassen.

3. Selfie-camera


kooptip

De frontcamera – waar je selfies mee maakt – van de Samsung Galaxy S8(+) is iets beter dan die van de iPhone 7. De smartphone van Samsung heeft 8 megapixel, waar Apple’s iPhone blijft steken op 7 megapixel. Door de autofocus maakt de S8 iets scherpere selfies, zelfs als je gebruikmaakt van een selfie-stick.

4. Live Photos

Maak je een foto met de iPhone 7 (Plus), dan worden de omliggende momenten ook gefilmd. Het resultaat: een bewegende foto die zo uit de Harry Potter-boeken afkomstig lijkt. Leuk in het geval van huisdieren en kinderen, maar de praktijk leert dat je vooral per ongeluk foto’s van Whiteboards maakt. Op de Samsung ontbreekt deze functie. Of je dat dan mist, is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

5. Versier je foto’s

Stickers Galaxy S8

Fleur je je foto’s graag een beetje op? Met de S8 heb je alles in huis om je foto te verfraaien. Zo tref je in de foto-app filters aan die een stuk uitbundiger zijn dan die van Apple. Over uitbundig gesproken: bij Samsung plak je direct vrolijke stickers op je foto. Ook heeft de camera een food modus, waarmee je smaakvolle foto’s maakt van je maaltijden. Die doen het dan ongetwijfeld goed op bijvoorbeeld Instagram.

Beschikbaarheid Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Voor deze vergelijking hebben we het moeten doen met de informatie die Samsung heeft prijsgegeven, want de smartphone ligt op dit moment nog niet in de winkels. Binnenkort zullen de eerste foto’s naar buiten komen. De adviesprijs van de S8 is 799 euro, die van de S8+ IS 899 euro.