Terug naar Bol.com verkoopt MacBooks, maar doet het verkeerd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bol.com verkoopt MacBooks, maar doet het verkeerd

Door Redactie iCreate15 juli 2010 10:532 min. leestijd1

Het online warenhuis voor boeken en digitale snuisterijtjes als films en games, verkoopt sinds gistermiddag ook Apple MacBooks. Klanten voor een iMac of Mac mini zijn niet welkom, want de ronde mannetjes in blauwe maatpakken hebben alleen notebooks in het assortiment.

Om Apple’s laptops te mogen verkopen heeft Bol.com de status van Apple Authorized Reseller behaald. Dit betekent dat de webshop Apple’s zegen heeft bij het verkopen van zowel Macs als Apple-accessoires.

Op het moment van schrijven belooft Bol.com dat een, op werkdagen voor 21:30 uur bestelde MacBook, morgen in huis is. Zo’n korte levertijd is een goede reden om je nieuwe Mac bij het online warenhuis aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te doen, Bol rekent exact dezelfde prijzen als Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bol zuigt adviesprijs uit de duim

Ik weet zelf niet zo goed wat we met Bol.com aan moeten. Gisteren ging het al direct mis. Ze probeerden hun prijzen als ‘aanbieding’ te bestempelen door een hogere adviesprijs te vermelden. Deze adviesprijs was echter uit de duim gezogen. Zo heeft de snelste 13-inch MacBook Pro geen adviesprijs van € 1549, die laptop kost gewoon € 1449. Je bespaart dus helemaal geen 6 %, zoals Bol.com je wilde doen geloven. Ondertussen hebben ze hun fout ingezien en worden de prijzen weer normaal vermeld.

Vervolgens gaat het mis met de aanduiding van de verschillende MacBooks, ze zijn niet uit elkaar te houden. Bol.com behandelt de Macs als Windows-machines en vermeldt de specificaties van de MacBooks, te beginnen met het processortype. Maar hoeveel consumenten weten het typenummer (niet de snelheid) van de processor? Juist, bijna niemand. De daadwerkelijke processorsnelheid, waar consumenten nog wel een beetje gevoel bij hebben, ontbreekt in de verkorte productomschrijving. Ik zeg het niet graag tegen een Authorized Reseller, maar Bol.com: jullie doen het verkeerd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Adiel
Lezer
Adiel

De algemene denkwijze van mensen is dat hogere getallen beter/sneller zijn. De manier waarvoor bol.com heeft gekozen om het processortype te plaatsen is dan ook goed. Het is namelijk logisch dat P8800 hoger/sneller is dan het model P8600. Als je meer informatie wil kan dat ook via de ‘specificaties’ tab die veel uitgebreider is dan de doorsnee webwinkel.