Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bol.com verkoopt MacBooks, maar doet het verkeerd

Auteur: iCreate
1 reacties


Lees verder na de advertentie

Het online warenhuis voor boeken en digitale snuisterijtjes als films en games, verkoopt sinds gistermiddag ook Apple MacBooks. Klanten voor een iMac of Mac mini zijn niet welkom, want de ronde mannetjes in blauwe maatpakken hebben alleen notebooks in het assortiment.

Om Apple’s laptops te mogen verkopen heeft Bol.com de status van Apple Authorized Reseller behaald. Dit betekent dat de webshop Apple’s zegen heeft bij het verkopen van zowel Macs als Apple-accessoires.

Op het moment van schrijven belooft Bol.com dat een, op werkdagen voor 21:30 uur bestelde MacBook, morgen in huis is. Zo’n korte levertijd is een goede reden om je nieuwe Mac bij het online warenhuis aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te doen, Bol rekent exact dezelfde prijzen als Apple.

Bol zuigt adviesprijs uit de duim

Ik weet zelf niet zo goed wat we met Bol.com aan moeten. Gisteren ging het al direct mis. Ze probeerden hun prijzen als ‘aanbieding’ te bestempelen door een hogere adviesprijs te vermelden. Deze adviesprijs was echter uit de duim gezogen. Zo heeft de snelste 13-inch MacBook Pro geen adviesprijs van € 1549, die laptop kost gewoon € 1449. Je bespaart dus helemaal geen 6 %, zoals Bol.com je wilde doen geloven. Ondertussen hebben ze hun fout ingezien en worden de prijzen weer normaal vermeld.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Vervolgens gaat het mis met de aanduiding van de verschillende MacBooks, ze zijn niet uit elkaar te houden. Bol.com behandelt de Macs als Windows-machines en vermeldt de specificaties van de MacBooks, te beginnen met het processortype. Maar hoeveel consumenten weten het typenummer (niet de snelheid) van de processor? Juist, bijna niemand. De daadwerkelijke processorsnelheid, waar consumenten nog wel een beetje gevoel bij hebben, ontbreekt in de verkorte productomschrijving. Ik zeg het niet graag tegen een Authorized Reseller, maar Bol.com: jullie doen het verkeerd.