Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Twitter introduceert nieuwe functie: audio-tweets

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Audio-tweets


Lees verder na de advertentie

Heb je moeite om je boodschap kwijt te kunnen in 280 tekens? Dat kun je het straks proberen met een spraakbericht. Twitter heeft een functie aangekondigd waarbij mensen audio-tweets versturen in plaats van tekst. Zo’n audio-tweet mag 140 seconden duren.

Audio-tweets

De audio-tweets worden nu nog met een kleine groep iOS-gebruikers getest. Binnen een paar weken moet iedereen met een iPhone een tweet met een spraakbericht kunnen versturen, zo laat Twitter weten.

Het versturen van zo’n audio tweet doe je dan door door bij het samenstellen van een tweet op het nieuwe golfvorm-icoon te tikken. Er verschijnt dan een scherm met de profielfoto van de gebruiker, waarop je tikt op een opname te starten. Hierbij mag je tot 140 seconden aan audio opnemen. Langer kan ook, maar dit resulteert dan in het bekende ‘draadje’, met meerdere spraak-tweets onder elkaar.

Net als andere berichten verschijnen audio-tweets in de tijdlijn. Het luisteren naar zo’n tweet kan door op de afbeelding te tikken. Onder het scherm verschijnt dan een audiospeler, tijdens het luisteren kun je door de tijdlijn blijven scrollen. Je kunt ook blijven luisteren terwijl je andere apps opent of je iPhone vergrendelt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nuances

Volgens Twitter gaan sommige nuances verloren door het beperkt aantal tekens en kunnen tekstberichten verkeerd geïnterpreteerd worden. Audio-tweets zouden dan uitkomst kunnen bieden. Ook voegt het een ‘menselijke touch’ toe aan de tweets. Eerder maakte het social media-platform het mogelijk om tweets aan te vullen met foto’s, video’s, gifjes en peilingen.

Bron: Twitter