Terug naar Twitter introduceert nieuwe functie: audio-tweets
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Twitter introduceert nieuwe functie: audio-tweets

Door Koen van Ekeren18 juni 2020 09:162 min. leestijd0

Heb je moeite om je boodschap kwijt te kunnen in 280 tekens? Dat kun je het straks proberen met een spraakbericht. Twitter heeft een functie aangekondigd waarbij mensen audio-tweets versturen in plaats van tekst. Zo’n audio-tweet mag 140 seconden duren.

Audio-tweets

De audio-tweets worden nu nog met een kleine groep iOS-gebruikers getest. Binnen een paar weken moet iedereen met een iPhone een tweet met een spraakbericht kunnen versturen, zo laat Twitter weten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het versturen van zo’n audio tweet doe je dan door door bij het samenstellen van een tweet op het nieuwe golfvorm-icoon te tikken. Er verschijnt dan een scherm met de profielfoto van de gebruiker, waarop je tikt op een opname te starten. Hierbij mag je tot 140 seconden aan audio opnemen. Langer kan ook, maar dit resulteert dan in het bekende ‘draadje’, met meerdere spraak-tweets onder elkaar.

Net als andere berichten verschijnen audio-tweets in de tijdlijn. Het luisteren naar zo’n tweet kan door op de afbeelding te tikken. Onder het scherm verschijnt dan een audiospeler, tijdens het luisteren kun je door de tijdlijn blijven scrollen. Je kunt ook blijven luisteren terwijl je andere apps opent of je iPhone vergrendelt.

Nuances

Volgens Twitter gaan sommige nuances verloren door het beperkt aantal tekens en kunnen tekstberichten verkeerd geïnterpreteerd worden. Audio-tweets zouden dan uitkomst kunnen bieden. Ook voegt het een ‘menselijke touch’ toe aan de tweets. Eerder maakte het social media-platform het mogelijk om tweets aan te vullen met foto’s, video’s, gifjes en peilingen.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: Twitter

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar