Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

ArriveCAN app en eTA: zorgeloos op reis naar Canada

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Makkelijker op reis naar Canada? Met de ArriveCAN app van VisumBuitenland regel je niet alleen je visum maar ook een veilige aankomst in het land van de Maple Syrup en elanden.

Een reis naar Canada met VisumBuitenland

VisumBuitenland is een online verzorger van visumaanvragen voor reizen naar het Buitenland. Op de website vind je populaire eindbestemmingen zoals de VS, India, Australië, Egypte en natuurlijk Canada. Zodra je je bestemming hebt aangeklikt zie je alle nodige informatie om je reis goed te regelen. Voor Canada heb je bijvoorbeeld een eTA visum nodig.

Alle landen hebben daarnaast ook verschillende Covid-maatregelen gelden voor reizigers vanuit het buitenland. Zo ook Canada. Om dit land binnen te komen heb je dus niet alleen een visum maar ook een speciale app nodig, genaamd: ArriveCAN. Hieronder leggen we je uit hoe je de app installeert en gebruikt en hoe je een visum aanvraagt.

Hoe installeer en gebruik je de app?

De ArriveCAN app wordt gebruikt door de Canadese overheid en is essentieel om het land binnen te komen. Je kunt de app downloaden voor je iPhone via de App Store. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de app starten.


kooptip

Eenmaal in de app word je stapsgewijs uitgelegd hoe de app ingesteld kan worden. Je krijgt allereerst informatie over de gebruiksredenen van de app, namelijk om de wetgeving te handhaven, COVID-19 binnen de perken te houden en Canadezen veilig en gezond te houden. Bovendien hoef je de app maar eens per huishouden te gebruiken.

Uitleg voor alle stappen

Vervolgens word je gevraagd om belangrijke informatie te delen door een formulier in te vullen. Deze begint met de contact- en reisgegevens van alle reizigers zoals tijd en datum van aankomst maar ook het reisdoel.

Daarna dien je informatie op te geven over je vaccinatiebewijs (als je deze hebt), waardoor je de vrijstelling voor volledig gevaccineerde reizigers kunt krijgen. Het is ook mogelijk om een testresultaat te uploaden.

Tot slot geef je antwoord op een aantal vragen met betrekking tot je zogeheten quarantaineplan en of er rekening gehouden dient te worden met risicogroepen. Denk aan een verblijf waar je, als het zich mocht voordoen, je in quarantaine kunt gaan voor 14 dagen. Daarnaast dien je aan te geven of je via deze locatie toegang hebt tot de primaire levensbehoeften zoals water, voedsel en medicijnen. Je wordt ook gevraagd naar contact met risicogroepen tijdens je verblijf maar ook bijvoorbeeld je beroep.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld lever je het formulier in en krijg je een ontvangstbewijs. Dit bewijs dient ervoor om het aan de luchtvaartmaatschappij en douanepersoneel te tonen bij aankomst.

Hoe en waar vraag je een eTA (electronic Travel Authorization) aan?

Laten we beginnen met wat een eTA is. Dit is een reistoestemming waarmee het mogelijk wordt om zonder visum naar Canada te vliegen. Via Visumbuitenland is het mogelijk om een eTA aan te vragen en zorgeloos te reizen. Het aanvragen van zo een toestemming gaat eenvoudig in drie stappen:

  1. Je vult het online aanvraagformulier in.
  2. Je betaalt.
  3. En je ontvangt de officiële reistoestemming per mail.

Als je de eTA met spoed bestelt, kun je deze zelfs al gemiddeld na 18 minuten al ontvangen. Bovendien kan het al voor 19,95 euro per persoon.

Bestel de eTA via VisumBuitenland

Andere reizen

Ook voor andere reizen kun je terecht bij VisumBuitenland om deze te regelen. Voorbeelden van populaire reisbestemmingen waar je een visum of reistoestemming voor kunt aanvragen zijn: de VS, India, Egypte, Vietnam, Australië, Nieuw-Zeeland, Rusland en Indonesië.

Dit artikel is een samenwerking met ArriveCAN.