Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aqara lanceert slimme videodeurbel met ondersteuning voor HomeKit

Auteur: iCreate
0 reacties
Aqara Smart Video Doorbell G4


Lees verder na de advertentie

Toe aan een nieuwe slimme videodeurbel? Dan kun je vanaf nu terecht bij Aqara, want vandaag heeft het bedrijf de Smart Video Doorbell G4 gelanceerd. En die is ook compatibel met HomeKit.

Aqara Smart Video Doorbell G4

Aqara staat bekend om hun binnenhuiscamera’s, maar met de nieuwe Smart Video Doorbell G4 doet het merk ook een stapje naar buiten. Deze slimme videodeurbel werkt samen met al hun andere camera’s, dus heb je er daar al een van, dan heb je constant in de gaten wat er in en rondom je woning gebeurt. Verder heeft de G4 verbinding met de 2.4 GHz-frequentie, een beeldkwaliteit van 1080p en allerlei indrukwekkende functionaliteiten. Die lopen we hieronder na.

HomeKit-ondersteuning

Goed nieuws voor alle Apple-fans: de G4 is compatibel met HomeKit Secure Video. Daardoor kan de deurbel zijn beelden streamen naar apparaten als je iPhone, iPad en zelfs je Apple TV. Je hoeft dus niet per se de Aqara-app te gebruiken om te bekijken wat er voor je deur gebeurt – je kunt ook Apple’s eigen Woning-app raadplegen.

Maar ook voor niet Apple-gebruikers is de G4 geschikt. Zo kun je de camerabeelden ook lokaal streamen naar slimme displays van bijvoorbeeld Google en Amazon. Plus je kunt hun stemassistenten gebruiken.

Gezichtsherkenning


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Aqara Smart Video Doorbell G4

Slimme deurbellen brengen je op de hoogte wanneer er iemand aanbelt, maar je moet alsnog een app en stream openen om te zien wie dit is. De G4 tilt dit systeem naar een hoger niveau, met dank aan gezichtsherkenning. Wanneer een specifiek persoon voor het eerst in beeld verschijnt, kan de G4 diens gezicht opslaan. Vervolgens geef jij door hoe deze bezoeker heet. De volgende keer dat deze persoon langskomt, herkent de G4 dit gezicht meteen, en ontvang je een melding dat diegene voor de deur staat. Handig!

Indoor Chime

deurbel

Een slimme deurbel vraagt ook om een zogenaamde ‘Indoor Chime’, een ontvanger die geluid maakt zodra er iemand aanbelt. Deze is standaard inbegrepen bij de G4 (rechts in de afbeelding). Dit meegeleverde model heeft een krachtige speaker die een geluidsniveau van tot wel 95 dB kan bereiken. Daardoor hoor je de deurbel overal in huis, van kelder tot zolder.

Gratis opslag

De G4 begint met filmen zodra het een gezicht of beweging detecteert. De beelden hiervan worden opgeslagen in een cloud, maar voor de meeste slimme deurbellen betaal je dan extra kosten. Bij de G4 niet: de eerste 7 dagen aan cloud-opslag krijg je gratis. Het gaat hierbij om 7 keer 24 uur aan beeldmateriaal, niet slechts 7 opeenvolgende dagen.

Wil je na die 7 dagen liever geen cloud-abonnement nemen? Of wil je de beelden überhaupt liever lokaal opslaan? Stap dan over op een MicroSD-kaart en stop deze in de Indoor Chime. Dit is een nog veiligere en handigere opslagmethode, maar de SD-kaart zelf is niet bij de deurbel inbegrepen. Die zul je dus alsnog eenmalig moeten aankopen.

Live kijken

Stel, je krijgt een melding dat er iemand aanbelt, maar je bent niet thuis – wat nu? Maakt niet uit, want met je smartphone kun je ook buitenshuis zien wat er rondom je woning gebeurt. Je kunt zelfs een gesprek beginnen met de betreffende bezoeker. Zo kun je tegen een familielid zeggen waar je op dat moment bent, of een bezorger vertellen waar ze je pakketje tijdelijk kunnen plaatsen.

Batterij of kabel?

Deurbel batterij

Wil je een bedrade of toch liever draadloze deurbel? Aqara heeft rekening gehouden met beide scenario’s, met dank aan het 2-in-1-design. Zo kun je de deurbel het langst voorzien van stroom met de schroefaansluiting, maar je kunt er ook voor kiezen om zes AA-batterijen te gebruiken. Met laatstgenoemde kun je wel vier maanden vooruit.

Aanpasbare instellingen

Naast het (de)activeren van de cloud zijn er nog veel meer instellingen die je naar je hand kunt zetten. Zo is het mogelijk om het geluid van de G4 te personaliseren, de stem van je intercom te veranderen en alarminstellingen te configureren voor noodgevallen. En willen je buren liever niet gefilmd worden? Dan kun je hun privacy beschermen door hun huis in je beelden af te schermen.

Ten slotte is het mogelijk om een ‘niet storen-modus’ in te schakelen. De bel maakt dan weinig tot geen geluid (het volume stel je zelf in) wanneer iemand het indrukt, wat handig is als je echt even niet mag worden afgeleid of als een groep kinderen het grappig vindt om belletje te lellen. Maar let wel op, want ook potentiële boosdoeners kunnen hier misbruik van maken.

Aqara Smart Video Doorbell G4: prijs en beschikbaarheid

Aqara Smart Video Doorbell G4

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is vanaf vandaag – donderdag 23 maart – beschikbaar. Op de website van Aqara ontdek je bij welke aanbieders je terecht kunt. Maar waar je ook heen gaat, de slimme videodeurbel heeft een prijskaartje vanaf € 119.