Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze Apple Watch-functie willen we al jaren, maar krijgen we nóóit

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Wijzerplaten derde partijen


Lees verder na de advertentie

Het staat al jaren bovenaan ons verlanglijstje voor de Apple Watch: wijzerplaten van derde partijen. Reken hier voorlopig maar niet op, want in een nieuw interview heeft Apple deze droom compleet verpulverd. Snik.

Wijzerplaten derde partijen

In de Apple Watch vind je een flinke voorraad aan wijzerplaten. En ieder jaar – met de grote watchOS-update – komen er zelfs weer nieuwe bij. Zo kun je dit najaar met watchOS 10 gebruikmaken van ‘Palet’ en ‘Snoopy’. Voor laatstgenoemde werkte Apple samen met het populaire stripverhaal Peanuts, net zoals het bedrijf eerder al de handen ineen sloeg met merken als Disney en Nike.

Maar terwijl er zo nu en dan wordt samengewerkt, blijft Apple hoofdverantwoordelijk voor alle wijzerplaten. En dat is jammer, want hoewel de Apple Watch er veel heeft, heb je al Apple’s wijzerplaten na een tijdje wel uitgespeeld. Ontwikkelaars van derde partijen vragen daarom al jaren of zij hun eigen wijzerplaten mogen ontwerpen. Die kunnen gebruikers dan online downloaden en installeren, en daardoor zou je oneindig veel wijzerplaten ter beschikking hebben.

Interview


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Zwitserse krant Tages-Anzeiger heeft gisteren een uitgebreid interview gepubliceerd met Kevin Lynch en Deidre Caldbeck, twee belangrijke werknemers van Apple. De aankomende watchOS 10-update stond hierin centraal, maar de interviewer vroeg ook naar de mogelijkheid voor wijzerplaten van derde partijen. En daar werd omheen gedanst met een typisch Apple-antwoord.

Lynch benadrukte dat je gekozen wijzerplaat tevens het thuisscherm van je Watch is. Die moet dus zowel consistent als betrouwbaar werken. Caldbeck voegde hieraan toe dat gebruikers zich hierover geen zorgen hoeven te maken, aangezien Apple verantwoordelijk is voor alle wijzerplaten en zij de kwaliteit kunnen waarborgen. Kortom, de kwaliteit van andere partijen kunnen ze nooit controleren, dus Apple zal wijzerplaten van externe partijen nooit toestaan.

Overigens beargumenteren de twee Apple-medewerkers ook dat gebruikers hun wijzerplaten überhaupt al kunnen personaliseren. Zo bepaal je zelf welke complicaties er op je wijzerplaat pronken, en daarvoor kun je wel die van derde partijen kiezen. Ontwikkelaars moeten het daar dus helaas mee doen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!