Terug naar Deze Apple Watch-functie willen we al jaren, maar krijgen we nóóit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze Apple Watch-functie willen we al jaren, maar krijgen we nóóit

Door Annemiek Lourensen20 juni 2023 10:532 min. leestijd1

Het staat al jaren bovenaan ons verlanglijstje voor de Apple Watch: wijzerplaten van derde partijen. Reken hier voorlopig maar niet op, want in een nieuw interview heeft Apple deze droom compleet verpulverd. Snik.

Wijzerplaten derde partijen

Wijzerplaten derde partijen

In de Apple Watch vind je een flinke voorraad aan wijzerplaten. En ieder jaar – met de grote watchOS-update – komen er zelfs weer nieuwe bij. Zo kun je dit najaar met watchOS 10 gebruikmaken van ‘Palet’ en ‘Snoopy’. Voor laatstgenoemde werkte Apple samen met het populaire stripverhaal Peanuts, net zoals het bedrijf eerder al de handen ineen sloeg met merken als Disney en Nike.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar terwijl er zo nu en dan wordt samengewerkt, blijft Apple hoofdverantwoordelijk voor alle wijzerplaten. En dat is jammer, want hoewel de Apple Watch er veel heeft, heb je al Apple’s wijzerplaten na een tijdje wel uitgespeeld. Ontwikkelaars van derde partijen vragen daarom al jaren of zij hun eigen wijzerplaten mogen ontwerpen. Die kunnen gebruikers dan online downloaden en installeren, en daardoor zou je oneindig veel wijzerplaten ter beschikking hebben.

Interview

De Zwitserse krant Tages-Anzeiger heeft gisteren een uitgebreid interview gepubliceerd met Kevin Lynch en Deidre Caldbeck, twee belangrijke werknemers van Apple. De aankomende watchOS 10-update stond hierin centraal, maar de interviewer vroeg ook naar de mogelijkheid voor wijzerplaten van derde partijen. En daar werd omheen gedanst met een typisch Apple-antwoord.

Lynch benadrukte dat je gekozen wijzerplaat tevens het thuisscherm van je Watch is. Die moet dus zowel consistent als betrouwbaar werken. Caldbeck voegde hieraan toe dat gebruikers zich hierover geen zorgen hoeven te maken, aangezien Apple verantwoordelijk is voor alle wijzerplaten en zij de kwaliteit kunnen waarborgen. Kortom, de kwaliteit van andere partijen kunnen ze nooit controleren, dus Apple zal wijzerplaten van externe partijen nooit toestaan.

Overigens beargumenteren de twee Apple-medewerkers ook dat gebruikers hun wijzerplaten überhaupt al kunnen personaliseren. Zo bepaal je zelf welke complicaties er op je wijzerplaat pronken, en daarvoor kun je wel die van derde partijen kiezen. Ontwikkelaars moeten het daar dus helaas mee doen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Sjakie
Lezer
Sjakie

Wat ik graag zou zien, is dat de Apple Watch ook kan synchroniseren met Garmin Connect.