Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch Ultra krijgt deze upgrade voorlopig tóch niet

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Ultra microled

De Apple Watch Ultra zou een enorme upgrade krijgen, maar volgens nieuwe geruchten kunnen we daar voorlopig toch niet op rekenen. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de Apple Watch Ultra? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de ultieme smartwatch van Apple. Dat zie je alleen al aan de buitenkant: hij is gemaakt van stevig titanium, heeft dik glas, en de Digital Crown (het draaiwieltje aan de zijkant) is extra beschermd tegen schade. Deze Watch is dan ook speciaal bedoeld voor avonturiers en mensen die extreme sporten beoefenen, zoals duiken of bergbeklimmen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De Ultra is nog relatief nieuw. Het eerste model verscheen in september 2022, en een jaar later kwam zijn opvolger al uit: de Apple Watch Ultra 2. Maar ook de Apple Watch Ultra 3 lijkt eraan te komen, want er gaan al sinds eind vorig jaar geruchten dat deze wordt uitgerust met een microLED-display. Daarmee wordt het scherm helderder, worden de kleuren levendiger, en kun je de elementen op het display vanuit een grotere hoek bekijken. Maar mogelijk moeten we hier toch wat langer op wachten…

microLED

ams OSRAM –  een belangrijke leverancier van Apple – kondigde afgelopen woensdag aan dat het ‘hun microLED-strategie opnieuw zal beoordelen’. En dat lieten ze niet zomaar weten: een van hun fundamentele projecten werd diezelfde dag onverwachts geannuleerd. Dit bleek zelfs zo’n enorme tegenslag te zijn, dat het aandeel in het bedrijf direct kelderde met wel 40%.

Mogelijk heeft dit project te maken met de Apple Watch Ultra met microLED-display, zo vertellen adviseurs van Counter Point Research aan de Amerikaanse techblog MacRumors. Zij beweren namelijk dat het microLED-project van de Watch veel risico’s had, zoals een lage opbrengst en veel kosten. Het ziet er dan ook naar uit dat Apple het project zelf om deze reden heeft stilgelegd.

Geen Apple Watch Ultra met microLED?

Overigens betekent dit nieuws niet dat er nooit een Apple Watch Ultra met microLED-display zal komen. Volgens ams OSRAM lopen er nog steeds gesprekken met de betreffende klant, oftewel met Apple. Mogelijk wordt de release dus simpelweg uitgesteld. Ook de adviseurs sluiten dit niet uit: zij weten niet of Apple naar een andere leverancier zal zoeken, of dat de volgende Apple Watch Ultra weer een gewoon oled-display krijgt.

Over de release van de Apple Watch Ultra met microLED-display kunnen we dus nog niets zeggen. Eerdere geruchten hadden het over een release in 2025 of 2026, maar door de recente gebeurtenissen duurt het waarschijnlijk nog langer. Tenminste, als deze Ultra überhaupt het daglicht zal zien.