Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch Ultra 2: het beste horloge nog ietsje beter

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Ultra 2


Lees verder na de advertentie

Het is officieel: Apple heeft zojuist tijdens het Wonderlust-event de nieuwe Apple Watch Ultra onthuld. Wat is er nieuw aan deze Apple Watch Ultra 2? Hoe ziet dit model eruit? En wanneer kan het horloge om jouw pols bungelen? Een ding willen we alvast verklappen: hij is goedkoper geworden!

Apple Watch Ultra 2 zijkant

Apple Watch Ultra 2 aangekondigd

Vorig jaar onthulde Apple voor het eerst een Apple Watch Ultra: een robuuste, geavanceerde versie van de gewone Apple Watch, speciaal ontworpen voor de liefhebbers van avontuurlijke activiteiten en duursporten. Het horloge viel op door zijn extra grote en heldere scherm, de multifunctionele actieknop en specifieke sportfuncties. Zo kun je de Ultra gebruiken als duikhorloge en zit er een alarm op voor als je jezelf in de nesten hebt gewerkt. En nu is er dus een tweede generatie van dit Apple Watch-model.

Wat is er nieuw?

Dubbeltik


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Apple Watch Ultra 2 heeft opnieuw alles om je gezond, verbonden en in beweging te houden. Dit model  krijgt alle vernieuwingen van de eveneens vanavond aangekondigde Apple Watch Series 9. Zo is er de 60 procent snellere Apple S9-chip. En daarmee ook een nieuwe manier om je horloge handsfree te bedienen, met de zogenaamde double tap. Hiervoor tik je twee keer met duim en wijvinger op elkaar. Bijvoorbeeld om een telefoongesprek aan te nemen of een timer te stoppen. Ook nieuw is de UWB-chip van de tweede generatie voor nog betere locatiebepaling.

Aan het opvallende design met het randje en het vlakke scherm heeft Apple zoals verwacht niet gesleuteld – Apple gooit een design eigenlijk nooit na één jaar al om. Het horloge is er nog steeds in maar één maat: XL, met een gigantisch 49mm-display. Een opvallende vernieuwing voor het scherm is dat het nu een helderheid van 3000 nits heeft, voorheen 2000. Ook de zaklamp profiteert hiervan. Leuk detail: de nachtmodus werkt nu automatisch. We hadden nog gehoopt op een extra kleur, maar helaas: hij is er nog steeds alleen in titanium.

De gloednieuwe wijzerplaat Modulair Ultra is specifiek ontworpen voor het grote scherm van de Apple Watch Ultra. Hiermee worden actuele gegevens zoals hoogte, diepte en verstreken tijd weergegeven aan de buitenzijde. Deze wijzerplaat biedt de meeste aanpassingsmogelijkheden voor sport, outdoor avonturen en wateractiviteiten.

En dan is er nog de batterij. Net zoals vorig jaar gaar die maar liefst 36 uur mee op één lading. Maar gebruik je de speciale spaarmodus, dan rek je dit op tot maar liefst 72 uur. Bij het origineel was dat nog 60 uur. Apple benadrukt dat je kunt nu ook kiezen voor CO₂‑neutrale combinaties van kast en bandje.

Apple Watch Ultra 2 Prijs

Het nieuwe Apple Watch-assortiment is vanaf nu direct al te bestellen bij Apple en ligt vanaf vrijdag 22 september in de winkel. De Apple Watch Ultra 2 zal snel te vinden zijn bij winkels als Coolblue,Belsimpel, Amac, Mediamarkt en bol.com. Mooi nieuws: de Ultra is honderd euro in prijs is gedaald ten opzichte van het origineel – dat betekent dat hij voor € 899 over de toonbank gaat.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!