Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch Series X renders gelekt: zo ziet de nieuwe Watch eruit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Series X renders

De eerste renders van de Apple Watch Series X zijn gelekt! En, krijgt Apple’s smartwatch dan eindelijk een nieuw design?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Watch Series X

Apple’s smartwatch bereikt dit jaar een bijzondere mijlpaal: de tiende editie komt eraan! Volgens geruchten gaat Apple dit vieren door groots uit te pakken. Alleen al door af te wijken qua naam, want naar verluidt wordt dit model niet de Apple Watch Series 10, maar de Apple Watch Series X. Net als de iPhone X uit 2017.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook gaan er al maanden geruchten dat Apple het design van de Watch voor de gelegenheid in een nieuw jasje steekt. Zo wordt het display volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zowel groter als dunner. Als gebruiker kun je dan tussen twee nieuwe maten kiezen: 45 mm en 49 mm, laatstgenoemde maakt de Series X zelfs net zo groot als de Apple Watch Ultra. Ter vergelijking: de huidige Apple Watch Series 9 is beschikbaar als 41 mm- en 45 mm-model.

Ook zou de Series X een nieuwe aansluiting voor de Apple Watch-bandjes krijgen. De ‘rails’ zou verdwijnen – in plaats daarvan moet je de bandjes magnetisch vastklikken. Daardoor heeft de Watch meer ruimte voor interne onderdelen, en dus heeft Apple weer ruimte om nieuwe functies of andere vernieuwingen toe te voegen. Een grotere batterij bijvoorbeeld!

Renders Apple Watch Series X

Inmiddels hebben we onze eerste glimp opgevangen van de Apple Watch Series X, want techwebsite 91mobiles heeft de eerste renders gelekt. Die laten inderdaad zien dat het aankomende model een stuk groter wordt: het display bedraagt maar liefst 2-inch, wat zelfs groter is dan het 1,93-inch display van de Apple Watch Ultra. De behuizing is daardoor ook flink gegroeid. Die meet nu ongeveer 46 mm x 39,7 mm en x 11,6 mm, terwijl de Apple Watch Series 9 precies 45 mm x 38 mm x 10,7 mm groot is.

Apple Watch Series X renders

Van dat ‘nieuwe jasje’ voor de Apple Watch blijkt echter niets te kloppen. De Apple Watch Series X lijkt op deze renders identiek aan zijn voorgangers, met een Digital Crown, knoppen aan de zijkant en ronde schermranden. Bovendien zien we aan de formaten dat de behuizing niet dunner wordt, maar zelfs dikker. Zelfs de rails voor de Apple Watch-bandjes is nog aanwezig. Het lijkt er dus op dat je de bandjes gewoon weer vast moet schuiven, niet magnetisch vastklikken.

Overigens pakt dat laatste voor veel Apple Watch-gebruikers juist positief uit: doordat de rails blijft, gaan je oude bandjes weer langer mee. Leakers beweerden namelijk dat je de bandjes van de afgelopen jaren niet kon bevestigen aan het nieuwe, magnetische design. Apple zou in plaats daarvan een reeks nieuwe bandjes uitbrengen – die zouden dan wél een magnetische aansluiting krijgen. Heb je door de jaren heen een hele verzameling bij elkaar gespaard, dan zou die in combinatie met de Apple Watch Series X dus compleet waardeloos zijn.

Voorlopig zijn je bandjes dus nog veilig. Maar wie weet, misschien werkt Apple wel aan een andere Apple Watch met een magnetische aansluiting die in 2025 of later verschijnt. Dan kun je dus wel opnieuw beginnen met het sparen van de bandjes.

Release?

Ben je toe aan een nieuwe Watch, dan kun je het nieuwe model pas in september bemachtigen. Dan vindt het Apple-event plaats waar de iPhone 16 wordt aangekondigd, en volgens traditie onthult Apple dan ook de nieuwste smartwatch van het jaar. Met in 2024 dus de Apple Watch Series X! Of wordt het toch Apple Watch Series 10?

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws over de Apple Watch? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!